marți, 31 martie 2020

Lapoviță și gânduri...





Motto:

Creierul uman este un lucru minunat. Începe să lucreze în momentul în care te-ai născut și nu se oprește niciodată decât atunci când ești nevoit să vorbești în public.” (George Jessel) 

   Imaginea de mai sus este cea de la METEO pentru lapoviță (adică amestec de ploaie și ninsoare). Am căutat apoi un motto al zilei de astăzi și am dat peste acesta, cu care sunt 100% de acord. Nu pot vorbi în public, poate de aceea scriu...

(Wikipedia mi-a spus despre autor câteva cuvinte: „George Albert „Georgie” Jessel a fost un (...) actor, cântăreț, compozitor și producător de film. A fost celebru în timpul vieții sale ca un animator de comedie, obținând un nivel de recunoaștere care a depășit rolurile sale limitate din filme.) 

    După ziua de ieri, călduroasă și frumoasă, iată că azi e lapoviță și ninsoare. Asta e, vremea e mai mult decât schimbătoare, iar de vremurile pe care le trăim acum, vorba cronicarului, „se sparie gândul”. Deci, încercând să-mi încurajez un pic gândurile speriate, mă voi ocupa de cuvintele din dexonline.ro:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

SHIMMY s. n. Numele unui dans modern asemănător cu foxtrotul; melodie după care se execută acest dans. [Pr.: șimi. – Var.: șími] – Din engl. shimmy. Sursa: DEX '09 (2009). 

De aici, am ajuns la:
FÓXTROT, foxtroturi, s. n. Dans modern de origine americană, cu ritm sincopat și cu mișcare vioaie sau lentă, care se dansează în perechi; melodie după care se execută acest dans. – Din engl. foxtrot. Sursa: DEX '09 (2009).

Mai multe despre foxtrot:

„Dansul Foxtrot, născut în anii ’20, a fost numit astfel după un dansator american, Harry Fox (...) Fascinația pe care o exercită foxtrot-ul este dată de uimitoarea varietate a interpretărilor ce există pentru un dans care este de fapt atât de simplu. De la dansatorii care se leagănă la cei care tropăie, de la cei care alunecă la cei care sar, de la cei cu pas milităresc la cei cu pasul lin, și așa mai departe...” (prodance2000.ro).

CUVÂNTUL LUNII: CARANTINĂ.

CUVÂNTUL ZILEI:

CVARTÉT, cvartete, s. n. Formație muzicală alcătuită din patru voci sau din patru instrumentiști care execută împreună o compoziție muzicală; compoziție scrisă pentru o asemenea formație; Cvartet de coarde - formație fundamentală a muzicii de cameră (două viori, violă și violoncel). [Var.: cuartét s. n.] – Din it. quartetto, fr. quartette. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: S-a născut, în 1732, Joseph Haydn, compozitor austriac, unul din cei mai influenți maeștri ai tradiției muzicale din Europa apuseană, supranumit „părintele cvartetului de coarde”.

 BANCUL ZILEI:

Un tip povestește colegilor, la serviciu:

- Azi dimineață spuneau la știri că aceia care pornesc la drum trebuie să fie echipați cu lopată pentru zăpadă, lanțuri antiderapante, lichid pentru parbriz, eventual roată de rezervă. Dacă ați fi văzut ce ciudat s-a uitat lumea la mine când m-am urcat în autobuz!

STAREA ZILEI:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...