miercuri, 1 aprilie 2020

Farse și gânduri

Jocuri din copilarie » Păcălici  

   MOTTO: „Marea păcăleală e că lucrurile sunt așa cum le vedem că sunt.” (Friedrich Hegel)

   Cred că e clar, domniile voastre, după poză și după motto: a venit și 1 aprilie. Acum, replica gândurilor mele este ca în bancul acela cu ardeleni: „Ș'apăi?!” Mă rog, ele nu pot să facă legătura logică între cele minus cinci grade Celsius de afară, zăpada așternută trainic pe sol, pe case, peste pomii înfloriți, și faptul că a început luna a doua a primăverii. Dar ce mai e logic în aceste timpuri? Așa că, mai bine o să-mi văd de cuvintele din dexonline.ro:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

TELALGÍE s. f. (Med.) Durere care apare în altă parte, la distanță de locul leziunii. – Din fr. télalgie. Sursa: DEX '09 (2009)

CUVÂNTUL LUNII: (Tot) CARANTINĂ.

(Eu aș propune un altul altul):


HARABABÚRĂ, harababuri, s. f. Dezordine, învălmășeală, încurcătură; gălăgie, scandal. [Var.: arababúră s. f.] – Cf. tc. ana babulla. Sursa: DEX '09 (2009)

CUVÂNTUL ZILEI:

RONÍN s.m. Cavaler feudal japonez exclus din asociația seniorilor; samurai sărăcit, declasat. [< fr. ronin < cuv. japonez]. Sursa: DN (1986)

Cheia alegerii: S-a născut, în 1920, Toshiro Mifune, actor și regizor japonez, considerat unul dintre cei mai de valoare actori din țara sa și din cinematografia universală. Este cunoscut printre altele și pentru rolul din filmul „Cei șapte samurai”.

FARSE CELEBRE:

Ferma de spaghete
La 1 aprilie 1957, BBC a transmis un documentar despre o fermă din Austria, specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii de spaghete!

&
Pinguinii zburători
În 2008, cei de la BBC au anunţat că o echipă de cercetători din Antarctica a filmat pinguinii zburători, care se îndreptau spre pădurile din America de Sud.

&
Farsa astronomică
În 1976, astronomul britanic Patrick Moore a anunțat la radio că la ora 9:47 în dimineața zilei de 1 aprilie, planeta Pluto va ajunge în spatele lui Jupiter, diminuând forţa gravitațională a Pământului. El a mai spus că persoanele care la acea ora vor sări în sus vor experimenta o senzaţie de plutire, putând sta mai mult timp în aer. Ca urmare, postul de radio a primit numeroase apeluri de la oameni care au susținut ca au plutit prin casă.

&
Curățenie pe internet
În 1997, a fost răspândit un e-mail care avertiza utilizatorii că Internetul va fi închis pentru 24 de ore, de pe 31 martie până pe 2 aprilie, pentru a fi curăţat. Se explica şi motivul: de-a lungul timpului s-au acumulat foarte multe adrese inactive care trebuiau şterse. Internauţii erau sfătuiţi să deconecteze toate computerele de la internet.
(Sursa: dozadebine.ro)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...