sâmbătă, 7 martie 2020

Gânduri care pun prea multe întrebări

 Imagini pentru semnul întrebării 

MOTTO: „Nu vedem lucrurile asa cum sunt ele. Vedem lucrurile asa cum suntem noi.” (Anais Nin)

 

   Întrebările pe care gândurile mele și le pun, mereu-mereu, nu cred că vă interesează pe domniile voastre, puținii dar fidelii cititori ai blogului meu, dar sigur îmi dau dureri de cap mie. Am citit și eu, ca toată lumea, despre așa-zisul „Paradox al lui Socrate”, adică: „Știu că nu știu nimic” și încă mă mai lupt cu înțelesurile lui. Dar, oricum, prefer oamenii care recunosc că nu știu mare lucru și (își) pun mereu întrebări, în locul acelora care chiar nu știu mai nimic, dar au tupeul să creadă că au răspunsuri la toate întrebările din lume. Bun, să lăsăm asta... Înainte de cuvinte, iată ce ne spune Wikipedia despre Anais Nin, autoarea citatului pe care l-am pus ca motto:

 

Anaïs Nin a fost o scriitoare americană de origine franceză. Este cunoscută pentru jurnalele sale intime, pe care a început să le scrie de la vârsta de 11 ani și le-a continuat, fără încetare timp de 45 de ani. Abia după moartea sa și a soțului său s-a putut publica și o variantă necenzurată a acestora.

Născută: 21 februarie 1903, Neuilly-sur-Seine, Franța

Decedată: 14 ianuarie 1977, Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, California, Statele Unite

Nume complet: Angela Anaïs Juana Antolina Rosa Edelmira Nin y Culmell

Filme: Henry şi June, Bells of Atlantis, Delta of Venus

Soți: Rupert Pole , Ian Hugo 

 

CUVÂNTUL ALEATORIU:
Nolfă sf [At: ALRM II/I h 89/346 / Pl: ~fe / E: cf bolfă] (Reg) Gușă. Sursa: MDA2 (2010).

CUVÂNTUL LUNII:
CORONAVIRUS s. n. Virus zoonotic din familia Coronaviridae, responsabil pentru diverse afecțiuni respiratorii la om, caracterizat prin structură ARN monocatenară și înveliș de glicoproteide cu formă amintind de coroana solară. – Din engl. coronavirus. Sursa: dexonline.

Cheia alegerii: Spectrul coronavirusului se extinde!

CUVÂNTUL ZILEI:
MÁTIMĂ, matimi, s. f. (Înv.) 1. Lecție; obiect de studiu, materie. 2. Pildă, morală, povață, învățătură. – Din ngr. máthima. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: S-a născut, în 1971, actorul american Peter Sarsgaard. Printre filmele sale se numără și O lecție de viață.

   P.S.  Iar s-a întâmplat să dau peste două cuvinte pe care nu le știam, plus același „coronavirus” de care m-am cam plictisit...

   Pe mâine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...