joi, 22 septembrie 2022

La început de toamnă, gânduri primăvăratice

 

Am deschis astăzi carnețelul unde mi-am notat „titluri de gânduri-care-nu-au-fost-scrise-încă” și am găsit unul destul de inadecvat, care mai degrabă ar fi trebuit să sune așa: „La început de toamnă, gânduri (fals/voit) primăvăratice”. Căci așa este, trebuie să fac mari eforturi să-mi conving gândurile să fie măcar obiective și realiste, dacă nu e posibil să debordeze de optimism. În timp ce desfășurăm activitatea asta de „înrâurire” reciprocă, căutăm și cuvintele din dexonline.ro. Cuvântul aleatoriu de azi este „ghimbir”, despre care aflu că se cheamă, de fapt, „ghimber”. Nu contează, mie îmi place oricum, îl folosesc intens (în ceai sau cafea, dulcețuri, fripturi), dar acum nu o să spun nimic despre el, ci am să-l „exemplific” doar cu niște frumoase flori roz de ghimbir hawaian.
GHIMBÉR s.m. Plantă erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice (Zingiber officinale). [Var.: ghimbír s. m.] – Din magh. gyömbér. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:
ÎNRÂURÍ, înrâuresc, vb. IV. Tranz. și intranz. A exercita o influență asupra cuiva sau a ceva; a influența. Cf. fr. influer, influence, germ. beeinflussen. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: S-a născut, în 1907, Maurice Blanchot, romancier și eseist francez. Gândirea și stilul său au avut o influență profundă asupra culturii franceze, începând cu anii '40, asupra unor intelectuali precum Gilles Deleuze, Michel Foucault, Jacques Derrida.

NOTĂ: Mi-e foarte jenă, dar nu am auzit de niciunul dintre cei enumerați mai sus. Și nici nu am energia și curiozitatea necesare pentru a afla ceva nou acum.

💭 Pentru că mâine este echinocțiul de toamnă sau, parafrazând versurile unui cântec, „oficial, e Toamnă”, am căutat ceva despre acest eveniment. Nu mai pierd vremea ca să găsesc și niște glume noi, căci m-am amuzat la culme citind unele afirmații din text, și mai ales cu ultima parte a acestuia, un fel de „bla-bla-bla” plin de truisme:


Echinocțiul de toamnă nu este stabilit la o dată exactă, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cei tropic. Din tradițiile calendarului gregorian, echinocțiul a fost sărbătorit pe 21, 22, 23 și 24 septembrie. Toamna astronomică este asociată cu astenia de toamnă, fenomen care afectează persoanele prin stare de oboseală și lipsă de energie. Energia Universală a planetelor se schimbă de la această dată și vine cu ocazia meditației spirituale. Fiind desfășurat în perioada zodiei Balanță, fenomenul determină zodiile să adopte o altă stare de spirit, de gândire și să fie mai vesele. Pentru a beneficia la maxim de energiile echinocțiului de toamnă, trebuie să urmați un ritual bine stabilit. Iată pașii pe care trebuie să îi faceți:

💣 Aprindeți o lumânare și exprimați-vă mulțumirea și recunoștința pentru toate lucrurile pe care le aveți în viața asta. Pasul acesta este foarte important pentru a conștientiza momentele de grație ale vieții voastre și pentru a le îmbrățișa.

💣 Având în vedere rolul toamnei pentru recoltele viitoare, trebuie să vă pregătiți sufletul și mintea pentru a „găzdui” viitoarele sentimente și obiective. Eliberați tensiunile pe care le-ați cumulat în ultima perioadă, faceți curățenie în jurul vostru și acumulați noile experiențe.

💣 Ultimul pas este curățarea, vindecarea și renașterea. Aceste etape sunt în concordanță cu venirea iernii, moment de liniște în care să vă pregătiți pentru primăvară, renașterea naturii. (Sursa:https://www.wowbiz.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...