luni, 26 septembrie 2022

Caut o altă perspectivă pentru gânduri

  

MOTTO: „Viața nu este corectă și poate că aceasta este o veste bună pentru majoritatea dintre noi.” (Oscar Wilde)


Azi, culmea, titlul chiar s-a potrivit cu starea-gândurilor-mele. Bine, mărturisesc că impulsul acesta de a schimba perspectiva îl am destul de des, dar revin la „viziunea” inițială, uneori cam speriată, alteori dezamăgită, dar cel mai adesea cu câteva învățăminte. Citatul de astăzi și imaginea pusă de mine mai sus mi se potrivesc de minune, în sensul că ceea ce spune Oscar Wilde este dureros de adevărat, iar casa aceea „cu susul în jos” mi-ar fi pe plac, mai ales acum când prin acoperișul locuinței mele se strecoară câteva picături de ploaie iar bani ca să pun un acoperiș nou nu am, cel puțin nu în viața asta... 

Cuvântul aleatoriu:

Mataragiu s.m. [At: ȘIO II2, 75 / Pl: ~ii / E: tc mataraci] 1. Purtător al mataralei în suita unui pașă turc. 2. Slujbaș la curtea domnească aflat sub comanda unui mataragi-bașa. Sursa: MDA2 (2010).
Matara sf [At: ȘIO IȚ, 252 / Pl: ~le / E: tc matara] 1. Ploscă. 2. Bidon. 3. (Reg) Tigvă în care țăranii țin apă. Sursa: MDA2 (2010).

Cuvântul zilei:

PÉSTĂ, peste, s. f. 1. Boală gravă, infecțioasă și epidemică, provocată de o bacterie și manifestată prin tumori, hemoragie, febră mare etc.; ciumă. 2. (Med. vet.; de obicei cu determinări care indică felul) Denumire generică dată unui grup de boli (cu evoluție acută) provocate de virusuri la taurine, porcine, cabaline și păsări. – Din fr. peste. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În anul 1665 se înregistrează apogeul pandemiei de ciumă bubonică din Londra, bilanțul săptămânii anterioare fiind de 7,165 de morți.

Glumele zilei:

💣
Doi moșnegi, pe o bancă:

-Uite, fătuca aia are două picioare superbe…

-Știu, le-am numărat și eu!

💣
Să mergi la plajă cu un cățel pe care-l cheamă Rechinu' nu e o idee așa de bună...

💣
Simt că ar trebui să fac ceva. Așa că o să stau aici până când senzația asta o să-mi treacă...

💣

Bună, sunt creierul tău. Urăști melodia asta? Da? Hmm, nu-mi pasă, pentru că deja am reținut-o și-o voi fredona toată ziua.

💣
Vreau să mă simt și eu bine după o săptămână grea și să-mi torn un pahar de vin. Ups, stai așa, azi e de-abia luni!

💣
Într-o zi îmi voi rezolva problemele abordându-le cu multă maturitate. Azi, le voi rezolva cu alcool :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...