marți, 6 septembrie 2022

Gânduri uitându-se în oglindă

 

MOTTO: „Aşa cum o oglindă, ce reflectă toate lucrurile, este așezată în propria sa ramă, la fel sufletul rațional este amplasat în rama fragilă a trupului. În acest fel, trupul este guvernat în viața sa pământească de suflet, iar sufletul contemplă lucrurile cerești prin credință.” (Hildegard Bingen)


Gândurile mele de astăzi au avut (nu știu de ce) chef de privit în oglindă, dar nu prea le-a plăcut ce au văzut acolo, așa că au renunțat rapid. Au (re)venit cuminți la mine, ca să căutăm cuvintele din dexonline.ro și, până o să avem ceva inteligent de spus aici, ne „limităm” la ele:

Cuvântul aleatoriu: EGUTÓR, egutoare, s.n. Cilindru gol în interior, cu o manta de sită de metal, care presează banda de material pe sita plană a cutiilor aspiratoare la mașinile de fabricat hârtie, pentru a o stoarce de apă și pentru a o netezi. – Din fr. égouttoir. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei: LÁRMĂ s.f. 1. Zgomot mare; gălăgie. Fig. (Rar) Frământare, zbucium. 2. (înv.) Alarmă. – Din magh. lárma, sb. larma. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1971, scriitoarea indiană Kiran Desai. Printre romanele sale traduse în limba română se numără și volumul de debut „Zarvă în livada cu guave”.

NOTĂ: Fără nicio legătură cu „larma” de azi, îmi voi aduce aminte ce e cu guava asta, despre care am citit acum că are o serie de proprietăți benefice pentru sănătate...

 

Guava reprezintă o varietate de fructe tropicale bogate în nutrienți, care se consumă în stare crudă, dar și în diverse deserturi, sosuri sau băuturi.
Citeşte întreaga ştire: Guava - cum se mănâncă și ce beneficii au fructele de guava

Guava este un fruct verde exotic, dulce și gustos, care se cultivă în climat tropical. Acest fruct este cunoscut sub denumirea științifică de Psidium guajava, are o formă ovală, e asemănător cu para. Guava are o culoare verde deschis și galben spre maroniu atunci când fructul este copt. Miezul fructului este alb sau roz, în funcție de soi, are semințe mici și tari care sunt învelite în pulpa moale și dulce a guavei.

Guava reprezintă o varietate de fructe tropicale bogate în nutrienți, care se consumă în stare crudă, dar și în diverse deserturi, sosuri sau băuturi. (...)  Există o mulțime de modalități de a consuma fructul guava, de la crud, sub forma de băutură, suc sau ceai, până la folosirea acestuia în rețete culinare ca deserturi, gemuri, jeleuri și înghețate.” (Sursa: sfatulmedicului.ro)

P.S. Wikipedia îmi spune că „Hildegard von Bingen a fost o călugăriță benedictină, stareță, din anul 1136, la Mănăstirea Rupertsberg, Germania, fiind una dintre cele mai importante reprezentante ale misticismului german din Evul Mediu, care s-a ocupat de discipline diferite ca: religie, medicină, biologie și muzică.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...