sâmbătă, 9 aprilie 2022

Niște gânduri care nu pot pune punctul pe ipsilon...


 Ypsilon – Wikipedia 

MOTTO: „Stilul este omul însuși.” (George-Louis Leclerc de Buffon) 

 

Mi-am reamintit (cu ajutorul neprețuitei Wikipedia) că autorul citatului pus de mine astăzi ca motto, George-Louis Leclerc, baron de Buffon (1707-1788), „a fost naturalist, matematician, biolog și scriitor francez. Preocupările sale multiple s-au concretizat printr-o operă (nu numai teoretică, ci și practică) ce a influențat decisiv generațiile următoare de naturaliști, printre care Jean-Baptiste de Lamarck și Charles Darwin.” Bine. Trec la cuvinte. Cuvântul aleatoriu: ÍPSILON, ipsilon, s.m. Numele celei de a douăzecea litere a alfabetului grecesc (și neogrec), corespunzând sunetului „i”. – Din ngr. ipsilon. Sursa: DEX '09 (2009). De la el, ideea titlului...

Cine pune punctul pe "i"? - Ziarul Nationalul
Expresia A PUNE PUNCTUL PE I înseamnă, după cum știu și domniile voastre, „a preciza, a sublinia ceea ce e esențial, a spune exact ceea ce trebuie într-o chestiune”. Ei bine, aici deja eu am o problemă, pentru că în această „batere a câmpilor” în scris, pe care o practic cu zel și cu mare pasiune, nu prea reușesc să așez cum trebuie punctul pe I și, uneori, acesta se transformă în Î... Poate că nu întâmplător, cuvântul zilei este: SEMIDÓCT, -Ă, semidocți, -te, adj., s.m. și f. (Om) care are cunoștințe puține și superficiale (dar se crede cult); (om) puțin instruit. – Semi- + doct. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În anul 1850, la Teatrul Național din Iași, a avut loc premiera comediei „Chirița în Iași” (cu subtitlul Două fete ș–o neneacă), de Vasile Alecsandri. Protagonista, Chirița Bârzoi, este un personaj ridicol, simbolul parvenitismului și al inculturii.

😃 Râdem un pic?

!!!

Două tipe stau de vorbă:
– Vai, tu, spune una, bărbații ăștia nu au niciun pic de logică…

– De ce, fată?
– Azi a trebuit să-i explic de o oră unui polițist că ieri eram cu alte sandale, și din cauza asta permisul de conducere se află în altă poșetă.
!!!

Sună telefonul. Se aude o voce groasă, fioroasă: „Am răpit-o pe nevastă-ta și, dacă nu plătești răscumpărarea, o omorâm!“.

- Pot să vorbesc cu ea? întreabă soțul.

După câteva secunde de așteptare, soția zice, cu voce gâtuită:

- Iubire, tu ești?

- Da, auzi, dragă, sarmalele alea din frigider mai sunt bune de mâncat?
!!!

Profesoara îl întreabă pe Gigel:

- Cine este președintele României?

- Nu știu, doamnă.

- Cred că trebuie să te documentezi mai mult despre politică dacă vrei să treci clasa.

- Pot să vă pun şi eu o întrebare?

- Da.

- O cunoașteți pe Maricica?

- Nu.

- Cred că ar trebui să vă documentați mai mult despre soțul dumneavoastră...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...