duminică, 10 aprilie 2022

Niște gânduri care încearcă să se sublimeze

 La Zalău, “Caragiale fără vârstă” – spectacol de teatru – Magazin Sălăjean  Fotografia de astăzi...

    P.S. Poza de mai sus (de altfel, excelentă) este „împrumutată” de mine de pe https://www.magazinsalajean.ro/cultura/la-zalau-caragiale-fara-varsta-spectacol-de-teatru

Motto-ul de astăzi: „Psihiatrii sunt foarte eficienți. Eu, înainte, făceam în pat și îmi era rușine. Am fost la un psihiatru și m-am vindecat. Acum fac în pat, dar sunt mândru de asta.” (Coluche)

    P.S. Michel Colucci, cunoscut sub pseudonimul de Coluche a fost un umorist și actor francez. S-a născut la Paris în Arondismentul 14 și a decedat lângă Opio în departamentul Alpes-Maritimes, în urma unui accident de motocicletă.  (Wikipedia)
Cuvintele de astăzi (din dexonline.ro)

(A) SUBLIMÁ, sublimez, vb.I. 1. Intranz. (Despre corpuri chimice) A trece (prin încălzire) din starea solidă direct în stare gazoasă, fără a mai trece prin starea lichidă./ A trece dintr-o stare cristalină în stare de vapori și apoi din nou în stare de cristale, prin condensarea vaporilor. 2. (Refl., tranz. și intranz.) A (se) transpune pe un plan superior, în sentimente superioare. (Fig.) A (se) purifica, a (se) rafina. – Din fr. sublimer. Sursa: DEX '09 (2009).

👀

IBÚM s.n. Lege la vechii evrei, potrivit căreia văduva fără copii trebuia să se căsătorească cu fratele soțului ei. – Din fr. ibum. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Ziua Internațională a Fraților și Surorilor. 

😃

Glumele de astăzi:

&
Un tip ii spune unui prieten:

– Unchiul meu este un geniu. A luat caroseria unui Mercedes, motorul unui Ferrari, rotile unui Porsche, scaunele unui Q7 și transmisia unui Range Rover!

– Și ce a făcut?

– Ei, doi ani de pușcărie!

&

Două flori discută pe câmp:

- Mă iubești?

- Da, te iubesc.

- Atunci hai să chemăm o albinuță!

&

Un tip îi zice altuia, așezat lângă el, la bar:
- Eu și soția mea am decis că nu vrem să avem copii! O să le spunem diseară la cină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...