joi, 7 aprilie 2022

Gânduri printre stele...

Semnele zodiacale explicate în covorul cu stele din desene animat -  TenStickers   MOTTO: „Cosmosul este un trup viu, iar noi suntem părți ale sale. Soarele este o inimă uriașă, iar fiecare fior al său e resimțit până în cele mai mici vene ale noastre. Luna este un mare centru nervos, care ne face întotdeauna să fremătăm. Cine cunoaște puterea pe care o au asupra noastră Saturn sau Venus? Aceasta este o putere vitală, ale cărei unde ne străbat în permanență.”

👇
(D. H. Lawrence, 1885-1930, scriitor britanic, autor de nuvele, romane, poeme, piese de teatru, eseuri, cărţi de călătorie şi traduceri. Cel mai cunoscut roman al său este „Amantul doamnei Chatterley”, care a cunoscut mai multe adaptări cinematografice.)

(Sursa: https://clubmistic.ro/)

 

... Sau stele printre gânduri. Sau, mai argotic, „cai verzi pe pereți”, căci bag de seamă că neuronii mei nu se simt tocmai bine nici azi. De ce? Păi, de dimineață, acești neuroni cântau în gura mare melodia lui Mihai Mărgineanu, „Mă iubește femeile”. După cum afirmă autorul ei, melodia a fost compusă în 1945, de către un italian. Nu contează, e haioasă, iar refrenul îmi răsună încă în minte:

„Mă iubește femeile

Și e moarte dupe mine,
Toată ziua îmi șade pe cap,
Nu știu ce să fac ca să scap.”

Ce legătură are asta cu stelele, astrologia, sau cu D.H. Lawrence, ei bine, habar n-am. Sau am, dar nu mai stau acum să aprofundez problema. Trec la cuvintele „de joi” din dexonline.ro.

Cuvântul aleatoriu:
(A) STRUJÍ, strujesc, vb. IV. Tranz. (Reg.) 1. A curăța pene, ramuri, știuleți de porumb etc. de părțile nefolositoare, smulgându-le și îndepărtându-le; a smulge anumite părți folositoare pentru a le utiliza. 2. A ciopli un material cu cuțitul, cu dalta, cu rindeaua; p. ext. a prelucra la strung, a strunji. – Din sl. stružiti. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:
EUSEMÍE, eusemii, s.f. Totalitatea simptomelor favorabile în evoluția unei boli. [Pr.: e-u-] – Din fr. eusémie. S.ursa: DEX '98 (1998). Cheia alegerii: Ziua Mondială a Sănătății (ONU). 

Cuvântul lunii (aprilie) este MASACRU. Hm..

Să încheiem cu o glumă (nu prea grozavă, dar nu mai am chef să caut alta):

😖
Un tip, la un supermarket:
- Mă scuzați, mi-am pierdut iubita în magazin, pot folosi microfonul?
- Desigur!
Tipul începe să cânte la microfon:

-  E peeerfeect, draga mea, fără tiiine, e mai biiiine, am timp și pentru miiine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...