miercuri, 13 aprilie 2022

Gânduri induse în eroare

 Laughing Emoji. Emotion of Happiness. Sweet Smile Emoticon. Stock Vector -  Illustration of mood, emoji: 81338461 

MOTTO: „Adevărul gol-goluț este întotdeauna mai bun decât cea mai bine îmbrăcată minciună.” (Ann Landers)


Deja nu mai iau în seamă titlurile acelea din ziare sau de la posturile de televiziune (pe care le frecventez cât de rar pot), titluri care vor să atragă și să aibă rating cu orice preț și, de fapt, nu reflectă realitatea, articolele/emisiunile respective fiind despre cu totul altceva, în general, pline de minciuni și vorbărie goală. Astăzi, „pe la cântători” (adică în zori, o expresie pe care voiam neapărat s-o folosesc), înainte să caut cuvintele din dexonline.ro, ca de obicei, am dat o fugă pe Facebook și acolo m-am „întâlnit” cu un exemplu de titlu „aiurea” (cum le numesc eu). Pe site-ul dosaresecrete.ro, scria mare: „Mimi Reinhardt, femeia care a scris LISTA LUI SCHINDLER a murit”. Am văzut filmul (foarte bun și foarte premiat) făcut după carte, în 1993, de către Steven Spielberg și mai știam că autorul este un scriitor australian. Am „gugălit” și am aflat că romanul „Schindler's Ark”, după care s-a făcut filmul, e scris de Thomas Keneally. În articolul la care m-am referit se spune că Mimi Reinhardt a bătut la mașină una dintre listele cu deținuți din lagărele de exterminare naziste, salvați de către Schindler. Q.E.D.

Cuvântul aleatoriu (foarte simpatic, bâț, bâț): BÂȚ interj. (Adesea repetat) Cuvânt care imită o mișcare rapidă și nervoasă (într-o parte și în alta). [Var.: bấța interj.] – Onomatopee. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei: MESIÁNIC, -Ă, mesianici, -ce, adj. Referitor la Mesia; p. ext. care a fost prezis, care cuprinde o prezicere (de mântuire); profetic. [Pr.: -si-a-] – Din fr. messianique. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Pe 13 aprilie 1742 avea loc la Dublin premiera oratoriului „Mesia” de G. F. Handel. După un debut modest, oratoriul a câștigat în popularitate, devenind una dintre cele mai apreciate și interpretate lucrări muzicale.Bancul zilei: 

 😌

Trei blonde vor să treacă un râu vijelios. Vad peștișorul de aur, îl prind și ăla le zice:

– Dacă îmi dați drumul, vă îndeplinesc la fiecare câte o dorință. O blondă zice:

– Vreau o barcă cu motor ca să trec râul.

Peștișorul îi îndeplinește dorința. Pornește barca, dar se izbește de un bolovan și cade în apă. A doua blondă zice:

– Vreau să pot înota ca să trec râul.

Peștișorul îi îndeplinește dorința. Blonda intră în apă, dar înoată de-a lungul râului, până obosește și se îneacă.

A treia blonda zice:

– Vreau sa fiu brunetă.

Peștișorul îi îndeplinește dorința și tipa zice:

– Vai, uite un pod!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...