duminică, 2 octombrie 2022

Gândurile mele nu vor să sară peste cal...


traiect

                                              (imagine © Andrea Homorodean)

MOTTO: „Bunul simț al calului, dacă are asemenea lucru, este cel care îl împiedică să parieze pe oameni.” (W. C. Fields)


      Dimineață, adică acum vreo oră și jumătate, am cochetat puțin cu ideea de a merge în sat, la târgul duminical. Am renunțat foarte rapid, din varii motive, cele mai hotărâtoare fiind pensia ce se află pe ultima sută de metri (sau de lei) și un vânt năbădăios și foarte enervant, destul de rar prezent până acum pe plaiul mioritic al Domneștiului meu. Bun, deci stau acasă. Da, așa am hotărât, eu și cu gândurile mele. Și, după ce facem un tur pe Facebook, căutăm cuvintele din dexonline.ro (de un timp, am împrumutat de la ei și desenul), apoi ne uităm în agendă ca să vedem ce titlu urmează pentru postarea de azi de pe blog. Program de duminică un pic cam șablonard și anost al unei pensionare „rurale”. Bun, chiar nu știu dacă gândurile mele simt uneori nevoia „să sară peste cal”, poate doar când sunt enervate sau când vor să folosească „eufemisme” și „licențe poetice”, dar azi nu, sunt destul de placide și conformiste.

💬 A sări peste cal (expresie) - a depăși limita admisă, a exagera. Sursa: Argou (2007).

💬 Cuvântul aleatoriu:

CLÍPING s.n. (hochei) Aruncarea pe gheață a unui jucător în fața celui care conduce atacul pentru a-l împiedica să mențină pucul. (< engl. clipping). Sursa: MDN '00 (2000).

💬 Cuvântul zilei:

TRAIÉCT, traiecte, s.n. Distanță între două puncte determinate; drum de la un loc la altul; traseu; traiectorie. – Din lat. trajectus, fr. trajet. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: S-a născut, în anul 1939, cântărețul de muzică ușoară Dan Spătaru. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale se intitulează „Drumurile noastre”.

💬 P.S. William Claude Dukenfield, mai bine cunoscut ca W. C. Fields, a fost un actor american, comic, jongler și scriitor. (Wikipedia).

💬 Glumele zilei:

Discuție la telefon:

- Salut, ce faci?

- Mă uit la un film.

- Ce film?

- „Rechinul ucigaș”.

- Și, despre ce este vorba?

- Despre un cal care vrea să ajungă scriitor.

&

Un cowboy stă liniștit în bar și dintr-o dată aude:

- Băi, vezi că-ți ia calul!

Cowboy-ul se duce rapid în față barului, vede calul la locul lui, după care se întoarce în bar și-l împușcă pe cel pe care a spus că-i ia cineva calul. Barmanul spune, exasperat:

- Terminați, măi băieți, cu chibițatul la șah, că ăsta ne împușcă pe toți!

&

Făt-Frumos se luptă cu Zmeul. Zmeul spune:

– Corbule, adu-mi şi mie apă în cioc, că dacă înving îţi dau calul lui Făt-Frumos!

Corbul aduce apă şi Zmeul, prinzând putere, îl pune jos pe Făt-Frumos. La rândul lui, Făt-Frumos spune:

– Corbule, adu-mi şi mie apă în cioc şi îţi dau stârvul zmeului.

Corbul aduce apă şi Făt-Frumos îşi revine! Zmeul spune iar:

– Corbule, adu-mi şi mie…

Calul lui Făt Frumos intervine:

– Băi, nenorociților, voi vă bateți sau vă stropiți cu apă?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...