vineri, 21 octombrie 2022

Gânduri cu coroniță

MOTTO: „Educația ar fi mult mai eficientă dacă scopul acesteia ar fi ca, la ieșirea din școală, fiecare copil să conștientizeze cât de multe lucruri nu știe și să fie cuprins de o dorință permanentă să le afle.” (William Haley)


    Chiar nu-mi aduc aminte dacă în ziua când am scris titlul ăsta, câteva dintre gândurile mele meritau premiul I cu coroniță. Înclin să cred că da. Azi am doar gânduri care nu merită să stea pe podium, dar le trec asta cu vederea, având în minte alte „chestiuni arzătoare” ce trebuie rezolvate. Deci, grăbită, trec la cuvintele din dexonline.ro:

Cuvântul aleatoriu:
HRÓNIC, hronice, s. n. (Înv.) Cronică (1). – Din ngr. hronikón.

CRÓNICĂ, cronici, s. f. 1. Lucrare cu caracter istoric, obișnuită mai ales în Evul Mediu, care cuprinde o înregistrare cronologică a evenimentelor sociale, politice și familiale; letopiseț, hronic. 2. Articol de ziar sau de revistă care comentează evenimente politice, sociale și culturale de actualitate. ♦ Scurtă comunicare oficială privind schimbări în componența guvernului, mișcări în corpul diplomatic etc. – Din lat. chronica, fr. chronique. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:

HÁLDĂ, halde, s.f. Loc unde se depozitează sterilul și deșeurile inutilizabile provenite din lucrările miniere, de la prepararea minereurilor sau din uzinele metalurgice; p. ext. materialul depozitat pe acest loc. – Din germ. Halde. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În anul 1966 are loc dezastrul de la Aberfan, Țara Galilor, unul dintre cele mai mari dezastre miniere din lume. În urma ploilor, un munte imens, format din deșeuri obținute în urma mineritului, a alunecat peste așezarea galeză, ucigând 116 copii și 28 de adulți.

Glumele de azi:


Un tip se duce cu iubita lui acasă la el. Maică-sa:

- E prietena ta?

- Da, mamă.

- N-ai putut găsi ceva mai bun?

- Mamă, nu începe, eu o iubesc...

- Taci, că acum vorbeam cu ea!

&&&

De când maică-ta s-a dus, îmi e foarte greu să am grijă de voi și de casă...

- Hai, măi tată, că s-a dus la cumpărături...

- Nu contează, mi-e foarte greu!

&&&

Un bărbat spală vasele. Fiul său se apropie și-l intreabă:

- Tăticule, ce este acela un "bigam"?

- Păi, dragul meu, este un idiot care spală de două ori mai multe vase decât mine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...