luni, 27 aprilie 2020

Gânduri stând pe o canapea imaginară...

Comportamento fundo png & imagem png - Psicoterapeuta De Desenhos ...  

 

 

 

 

 

 

Motto:
Îţi merge bine? Binecuvântează pe Dumnezeu şi binele rămâne. Îţi merge rău? Binecuvântează pe Dumnezeu şi răul se duce.” (Ioan Gură de Aur)



  Era să treacă ziua asta de luni și eu să nu am vreme să scriu câteva cuvinte. De-ale dicționarului, că ale mele nu le am azi cu mine. Așa că:


CUVÂNTUL ALEATORIU:

EUPLANCTÓN s. n. plancton al organismelor liber plutitoare. (< fr. euplancton Sursa: MDN '00 (2000).
COMENTARIU: Ca să citez o replică celebră dintr-un film românesc, „eu, în nemernicia mea”, am crezut că acest cuvânt se referă la planctonul EU (adică al Uniunii Europene), prin care ne-am „pierdut” sau „înecat” și noi, iar acum suntem hrană pentru rechini, piranha, baracude și altele asemenea lighioane.
CUVÂNTUL LUNII: 

SEPARATISM.

COMENTARIU: Am mai spus asta zilele trecute, pentru cei ce vor să-și pună ordine în gânduri și-n suflet și să se împace cu ei înșiși, perioada asta de izolare ar trebui să fie propice. Nu prea e. Nu mereu, nu așa de multă vreme, și nu cu atâtea zvonuri, manipulări, minciuni, interese oculte și măgării care ne dau târcoale. 

CUVÂNTUL ZILEI:

STENAHORÍE s. f. (Înv.) 1. Greutate în respirație, năduf; astmă. ♦ Fig. Stare de neliniște, de plictiseală. 2. Încurcătură, strâmtoare, nevoie materială. – Din ngr. stenohoría (pop. stenahoría). Sursa: DEX '09 (2009).
Cheia alegerii: În 1667, poetul John Milton, sărac și orb, este nevoit să vândă drepturile de autor pentru poemul „Paradisul pierdut” pentru suma de 10 lire. Poemul este considerat unul dintre cele mai importante creații în limba engleză, alături de operele lui Shakespeare.

NO COMMENT.

 

BANCURILE ZILEI:

 Puiul de leu către tatăl lui:
- Tati, e adevărat că ești regele animalelor?
- Când nu e maică-ta prin preajmă, da.

&&&

  Discuție între soț și soție:

- Iubito, am spart o farfurie.
- Bine, vin imediat cu mătura.
- Nu-i grabă, poți veni și pe jos...

&&&

 Soția către soțul ei, care uda florile în balcon:
- După ce termini de udat florile, trebuie să vorbim despre ceva ce am văzut pe telefonul tău.
Au trecut mai bine de patru zile și soțul încă udă florile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...