sâmbătă, 25 aprilie 2020

Gânduri care refuză să se frăsuiască

Horoscop lunar APRILIE 2018. Ce iti aduce o luna plina cu de toate ... 

MOTTO (sau CITATUL ZILEI):

    „Dacă vrei să ai liniște sufletească, atunci trebuie să înveți să bei ceai dintr-o ceașcă goală.” (James Clavell, în „Shōgun”).

CUVINTELE DE SÂMBĂTĂ

CUVÂNTUL ALEATORIU:
FRĂSUI [At: PĂTRĂȘCANU, S. A. 161 / Pzi: ~esc / E: ucr. фрасуватъ ca] 1. vr (Pfm) A se agita fără rost (de nerăbdare) Si: (reg.) a se frăsi. 2-3 vri (Reg) A se plânge. 4-5 vri (Reg) A se văicări. Sursa: MDA2 (2010).

CUVÂNTUL LUNII:
SEPARATÍSM s. n. Tendință de separare, de desprindere dintr-un grup social (constituit); izolare, atitudine singuratică. – Din fr. séparatisme. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Distanțarea socială va deveni normă în următoarea perioadă.

CUVÂNTUL ZILEI:
EXALÁ, exál, vb. I. Tranz. 1. A emite, a împrăștia, a degaja vapori, mirosuri etc.; a emana (1). 2. Fig. A exterioriza, a manifesta, a exprima. [Pr.: eg-za-] – Din fr. exhaler, lat. exhalare. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: Actorul american Al Pacino împlinește 80 de ani. Este considerat unul dintre cei mai buni actori din istoria cinematografiei. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din filmul Parfum de femeie.

 

PERLE FEISBUCHISTE:

Unde mai călătorim zilele astea de „izolare socială”:
Los Balcones

Sufrageriburg

El Dormitorio

Hollen

Al-Chamara

Sankt Bucătarisburg

New Dormitorio

Saint Canapé

 

   Și o „scriere” pe care cred că am mai postat-o (de câteva ori). Dar textul e așa de bun, conține așa mult adevăr (și umor, bineînțeles), îmi place așa de mult, încât îl repet iar și iar. Păcat că autorul, vorba lui nenea Iancu, „a dat-o anonimă”:


   „Când trece criza asta, sper ca Uniunea Europeană să fie sinceră cu ea însăși și să se recunoască în acest tablou:
    Familia europeană e compusă din mama și tata (Germania și Franța), niște copii răsfățați și nedisciplinați (Italia, Spania și Grecia), frații lor cu apucături adolescentine (Belgia și Olanda), mătușile ursuze (Suedia, Danemarca și Finlanda), nepoata care se îmbracă ciudat (Irlanda), verii pe care uită uneori să îi cheme la aniversări (Austria, Polonia, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia), ăia doi mai mici cu care nu știi niciodată ce fel de rudă ești (Cipru și Malta), exoticul care face senzație când apare (Portugalia), vecina care susține că e rudă cu mătușa din partea socrului (Luxemburg), alții pe care îi vezi doar la nunți, botezuri și înmormântări (Estonia, Letonia și Lituania), afurisitul de nepot care se urcă pe mese și trântește porțelanuri (Ungaria) și verii de la țară, despre care toată lumea crede că-s adoptați (România și Bulgaria). Și bunica senilă care a zis că ea-și bagă picioarele în familia asta. O știți, da?
    Într-o bună zi, unul ia un virus. Și toată lumea din familia asta, inclusiv bunica, își dă seama că a crescut în camere diferite, la mese diferite, cu argintării diferite. Și fiecare se închide la el acasă, cu obloanele trase. Numai că nu toți vor ieși la fel de bine din boală.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...