duminică, 2 august 2020

Gânduri făcute șah și mat

Sah-Mat | Robi's Blog  

   MOTTO:
  „În momentul în care te mulțumești cu mai puțin decât meriți, vei primi chiar mai puțin decât atât.” (Maureen Dowd) 

   Am făcut marea greșeală, acum vreo zece minute, de a mă uita la știrile zilei. Prima care mi-a sărit în ochi este cea despre declarația OMS: „Pandemia va fi foarte lungă!” În continuare, un titlu arăta că s-a ajuns la 18 milioane de cazuri de infectați cu Covid în lume. Am trecut, în fugă, peste atenționarea că „masca este obligatorie în spații publice”, căci știam. Am aflat apoi că „a plouat cu amenzi” (deja?), căci s-au făcut controale prin mijloacele de transport în comun pentru a se verifica dacă oamenii poartă mască. Pe urmă, ca și cum nu eram destul de speriată, un ziar titrează: „Sute de copii infectați cu Coronavirus într-o tabără”. Normal, a trebuit să mă „duc” acolo unde era articolul, ca să aflu că asta se întâmpla în Georgia și că era vorba de 250 de copii. Puteau să mă scutească de oboseală, spunând de la început că „în Georgia, 250 de copii, aflați în tabără, s-au infectat cu Coronavirus”. Pe urmă, după sperieturi, am ajuns să mă enervez, pentru c-am citit câteva titluri despre bălăcăreala celor care candidează pentru posturile de primari sau despre ironica exprimare a Gabrielei Firea (ați ghicit, această doamnă nu este, ca să zic așa, una dintre persoanele care-mi plac), care a scris pe Facebook: „S-a unit „dreapta”?! Wow! Cine?? Partidele de dreapta!! Tare de tot!! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!! Dacă nu ar fi de râs, ar fi chiar de plâns!” „Vezuvian”, hm? Cât despre ultima frază, păi, n-are decât să plângă domnia sa, căci eu am tot plâns, ani în șir, din cauza tuturor politicienilor și guvernanților din țara asta, fie că sunt ei „hăis” sau „cea”. Buuun, am mai frunzărit (pe ecranul laptopului) alte câteva știri inepte, dar când am ajuns la: „Constantin i-a despicat capul cu toporul socrului său”, m-am dat bătută și nu am înjurat (nici măcar în gând) doar pentru că azi e duminică și abia mi-am terminat rugăciunile de dimineață. Singura veste cât de cât bună pe care am reținut-o este aceea că, în doi-trei ani se pare că va fi disponibil un test pentru depistarea timpurie a bolii Alzheimer. Doamne-ajută!

   În loc de bancul zilei, iată un text publicitar al unei bănci. Spuneți, domniile voastre, dacă nu-i de-a dreptul comic?! Cam ce procent din populație pricepe chestiile alea? Eu le-am priceput cât de cât, dar întâi am râs vreo cinci minute. Dar recunosc că acum, după ce m-au enervat știrile (și-n general, „starea” de la noi), sunt predispusă să ironizez orice și s-ar putea să fi fost ușor caustică când am încadrat cele de mai jos la categoria „bancul zilei”):

 

# neoapp
Descarci gratuit aplicația #neo de pe Google Pay sau AppStore:
1. Intri în aplicație cu ID-ul de logare & parola pe care le folosești acum pentru BT 24 Internet Banking.
2. Nu îți amintești ID-ul de logare sau parola? Îți definești o nouă parolă pentru #neo.
3. Zâmbește! ☺ Te poți autentifica și prin Face ID & Touch ID.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...