sâmbătă, 15 august 2020

Gânduri care comunică prin codul Morse

Why You Should Learn Morse Code - Morse Code 

MOTTO:


1. Ferice de cei fără prihană în calea lor,

care umblă întotdeauna după Legea Domnului!

2. Ferice de cei ce păzesc poruncile Lui,

care-L caută din toată inima lor,

3. care nu săvârșesc nicio nelegiuire

şi umblă în căile Lui! 

(Psalmul 119)


 

      În zi de mare sărbătoare, ce poate face Lavinia, când termină să se roage, să citească sau să privească pe geam cum plouă? Bineînțeles, să scrie! E o zi în care, la Domneștii de Muscel, vremea chiar pleacă nostalgic înspre toamnă, ca să mă exprim, așa, mai poetic. M-am gândit, nu știu de ce, încă de dimineață devreme, la SOS. Adică, știu de ce, dar încerc să-mi fac curaj. Și iată ce am aflat:


    „Utilizarea semnalului SOS a fost introdusă pentru prima dată în Germania, ca parte a unui set de reglementări naționale de radio, începând cu data de 1 aprilie 1905. În urma acestor reglementări, s-au introdus trei noi secvențe de cod Morse, inclusiv semnalul de primejdie SOS. Convenția Internațională de Radio și Telegrafie de la Berlin a aprobat utilizarea mesajelor SOS în caz de pericol. În anul 1906, la a doua Convenție Internațională Radiotelegrafică de la Berlin, a fost dezvoltată o colecție extinsă de reglementări de serviciu, pentru a completa acordul principal, care a fost semnat la 3 noiembrie 1906 și a devenit operațional/efectiv la 1 iulie 1908.” (Sursa: https://nordnews.md/)


    „De la început, semnalul de alarmă SOS a constat într-o succesiune continuă de trei puncte, trei linii, trei puncte (fără spații), care în codul Morse înseamnă "SOS". Cel mai uzual mod de a-l scrie este: SOS. În utilizarea populară, SOS a devenit asociat cu acronimul unor expresii cum ar fi Save Our Ship („Salvați nava noastră”), Save Our Souls („Salvați sufletele noastre”), sau Send Out Succour („Trimiteți ajutor”). SOS este singurul semnal format din 9 elemente în cod Morse, făcându-l mai ușor de recunoscut, celelalte simboluri folosind cel mult 8 elemente.” (Wikipedia)

 

    În timp ce scriam, mi-a venit ideea că, imaginându-mi că aș fi mai tânără, mai deșteaptă, mai întreprinzătoare, mai curajoasă și, vai, mai puțin visătoare, aș vrea să înființez un partid cu inițialele astea, SOS (Sinceritate Onestitate Studiu), la al cărui statut și componență voi cugeta în zilele următoare. Păcat că acronimul nu are și litera U (Umor)...  Acum, e cazul să mă trezesc din reverie și să „tropăi” prin realitatea mioritică, plină de intrigi, minciuni, furtișaguri și bârfe.

-.. --- .- -- -. . / .- .--- ..- - .- (Adică, în codul Morse, Doamne-ajută!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...