sâmbătă, 27 august 2022

„N” gânduri luate câte unu'...

MOTTO-ul de astăzi: „Când un bărbat sau o femeie își manifestă un talent pentru arte sau științe, toți sunt uimiți, toți îl apreciază, îl invită, îl îmbrățișează. Nu le pasă dacă este bun, corect, cinstit, generos. Nu, talentul este cel care îi interesează și, și prin urmare, fiecare încearcă să-l cultive. De aceea, pământul este acum populat cu oameni capabili, talentați, este minunat, ei roiesc peste tot! Dar de ce nu pot toate aceste capacități, toate aceste talente, toate aceste genii să salveze lumea? Totul merge din ce în ce mai rău... Dar acceptăm această situație. Cineva are abilități, asta contează. Chiar dacă în interior domnesc dezordinea, urâțenia, decăderea, nu contează. Toți știu că așa este, dar sunt preocupați doar de dezvoltarea talentelor care vor fi apreciate de alții, chiar dacă aceste talente trebuie să contribuie la dezintegrarea umanității." (Omraam Mikhaël Aïvanhov)
CUVÂNTUL ALEATORIU de astăzi: Constantinopolitan, ~ă [At: IORGA, L. 341 / Pl: ~i, ~e / E: lat constantinopolitanus] 1-2 smf, a) (Persoană) care face parte din populația Constantinopolului. 3-4 smf, a) (Om) originar din Constantinopol. 5 Populație care locuiește în Constantinopol. 6 a Care aparține Constantinopolului. 7 a Care aparține constantinopolitanilor (5). 8 a Privitor la Constantinopol. 9 a Privitor la constantinopolitani (5). 10 a Care este specific Constantinopolului. 11 a Care este specific constantinopolitanilor (5). 12 a Care provine din Constantinopol. Sursa: MDA2 (2010).
BANCUL de azi:
Discuție între două prietene:
- Fată, iubitul meu este cel mai romantic și sensibil bărbat din lume!
- Ce te face să crezi asta?
- Păi, a început să plângă când a văzut inimioara pe care i-am scrijelit-o pe capota noii lui mașini!

P. S. 
Și, ah, da, uitasem. Iată... GÂNDUL (meu) DE ASTĂZI: 
Într-o zi banală, obișnuită, trebuie să încerci să gândești și să acționezi cât poți de „neobișnuit” și totul se va schimba în bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...