miercuri, 10 august 2022

Multe gânduri fără C.V.

   

MOTTO: „Dacă nu poți cere ajutor fără să nu te judeci pe tine însuți, nu poți nici oferi ajutor fără să nu îi judeci pe alții.” (Brené Brown)


         Deci, azi plouă (pentru a patra sau a cincea oară în toată această „lungă vară fierbinte”) și, parcă mai fără-niciun-chef ca de obicei, m-am „îmbrâncit” singură înspre blog, având în minte doar titlul de mai sus. Chiar nu știu de unde mi-a venit ideea. Am văzut apoi, în ziarele online, că s-a terminat recensământul, că suntem vreo 19 milioane de români (mai puțini ca în 2011 cu un milion), că populația este îmbătrânită, că natalitatea e scăzută, că aproape un milion de case din România sunt „părăsite” sau nedeclarate și că au plecat în străinătate peste 4 milioane de oameni. Mă rog, numai lucruri „de bine”. Pe urmă, am căutat un citat pentru motto, l-am găsit și am „cugetat” vreo cinci minute la prea multele negații din frază, precum și la înțelesul ei. Cauza: neuronii mei încă nu s-au trezit toți. Iată câteva vorbe despre autoarea citatului:

Brené Brown este profesor doctor în asistență socială și cercetător în cadrul Universității din Houston, fiind și cea care a înființat Fundația „Huffington”. Munca sa de cercetare din ultimele două decenii s-a axat pe studierea curajului, a vulnerabilității, a rușinii și a empatiei, dar și a autenticității (în leadership, familii, școli, diverse organizații etc). Brené Brown este autoare a cinci cărți și un speaker extrem de influent și apreciat în cadrul conferințelor TED, discursul său, intitulat „Puterea vulnerabilității” aflându-se printre cele mai vizualizate conferințe TED din întreaga lume.”

Sursa:https://www.kudika.ro/articol/beautiful-minds/

💬 CURRÍCULUM VÍTAE (C.V.) s.n. Schiță biografică cuprinzând toate indicațiile privitoare la starea civilă, la situația unui candidat etc. care solicită un post sau un titlu. (lat. curriculum vitae, cursul vieții). Sursa: MDN '00 (2000).

Cuvântul aleatoriu de azi: MEREMETISÍRE, meremetisiri, s.f. (Înv., reg.) Acțiunea de a meremetisi și rezultatul ei; reparare, refacere, restaurare; meremetiseală. ♦ Corvoadă, clacă. – V. meremetisi. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei: INTUȘABIL, -Ă adj. de neatins, intangibil. (< fr. intouchable). Sursa: MDN '00 (2000). 

Cheia alegerii: „Gaumont”, prima societate cinematografică din lume, a fost înființată în anul 1895, în Franța. Filmul Invincibilii (Intouchables) este cel mai mare succes de box-office al lor.

💭 Să râdem un pic:

Tânăra soție îi spune, la telefon prietenei sale:

- Știi, tu, am învățat să gătesc cât timp soțul meu a fost plecat în delegație.

- Super, dragă! Și, ce a spus când s-a întors?

- Nimic. Și-a făcut din nou bagajul și a plecat.

&
Soția, de la serviciu, către soțul ei, care are o zi liberă și e acasă:
– Dragă, vezi că vine mama de la țară, cu o găină. Bag-o și tu în frigider!
– O bag. Dar cu găina ce fac?
&
Nea Vasile, dintr-un sat de lângă Vaslui, văzând în ce hal a ajuns, hotărăște să nu mai bea. După cinci zile de abstinență își aduce aminte următoarele:
1. De fapt, e medic stomatolog, în Iași.
2. E căsătorit și are doi copii.
3. În urmă cu zece ani, a venit în satul vasluian la pescuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...