miercuri, 24 august 2022

Gânduri de pus la sertar

   

MOTTO-uri (pro și contra mâțe):
     ❤ „Pisicile sunt mai inteligente decât câinii. Nu poți să convingi opt pisici să tragă o sanie pe zăpadă.” (Jeff Valdez)
    ❤ „Câinele este cel mai bun prieten al omului. Pisica este cel mai bun prieten al pisicii.” (Robert J. Vogel)
     ❤ „Dacă un câine îți sare în poală, este pentru că te iubește; dar dacă o pisică face același lucru, este pentru că în poala ta este mai cald.” (Alfred North Whitehead)
    ❤ „După cum orice deținător de pisică știe, nimeni nu poate deține o pisică.” (Ellen Perry Berkele)   

 

     Poza de mai sus mă amuză de ani buni, de când am „furat-o” de pe Internet și am intitulat-o, cu alintată autoironie, „literatură de sertar”. Mie îmi plac pisicile (mai ales cele mititele) cu moderație, aș zice. Eu sunt o persoană căreia îi plac mai mult câinii. De aceea am ales mai multe motto-uri, pe principiul de „a împăca și capra și varza” (mda, dar asta-i „altă gâscă în altă traistă”). Dar trebuie să recunosc că pozele cu mâțe sunt mult mai haioase și expresive, de asta le și folosesc des la STAREA ZILEI. Bine, să lăsăm pisicile, să trecem la cuvintele de azi, din dexonline.ro:

Cuvântul aleatoriu:
OCHÉTE, ocheți, s.m. Inel metalic care întărește o gaură anume făcută într-o pînză de navă, într-o foaie de cort etc., înlocuind tivitura găurii, și prin care se poate introduce sau lega o frînghie subțire. ♦ (Regional) Ochi1 (II 4). Își spînzură cuțitul la spate, într-un ochete de la brăcinarul nădragilor. GALACTION, O. I 299. Sursa: DLRLC (1955-1957).

Cuvântul zilei:

SCRIB, scribi, s. m. 1. (La vechii egipteni) Funcționar inferior având atribuții de contabil și de copist. 2. Persoană care redacta sau copia acte. 3. Scriitor sau gazetar fără valoare, de obicei aservit unui partid politic. 4. Cărturar la vechii evrei care tălmăcea cărțile lui Moise și interpreta poporului normele juridice. – Din fr. scribe, lat. scriba. Sursa: DEX '09. Cheia alegerii: Bicentenarul descifrării hieroglifelor de către Jean-François Champollion, părintele egiptologiei. Ultima inscripție datată, în hieroglife, a fost gravată la 24 august 394 pe Poarta lui Hadrian din Templul din Philae. În urma creștinării Egiptului, scrierea antică, cunoscută acum doar de câțiva preoți, a fost abandonată. 

Cuvântul lunii: A rămas tot INFORMATOR. Hm, vorba bancului: „Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

P.S. Gândurile „de pus la sertar”, nu numai cele de astăzi, ci în general majoritatea celor din postările mele de pe blog, sunt bune să le pun acolo și să uit un timp de ele. Când am chef de aranjat „sertarele”, sper din tot sufletul că voi avea și surprize plăcute printre multitudinea de bla-bla-bla-uri...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...