marți, 2 august 2022

Câteva gânduri fără fraht

     MOTTO: „Există două moduri de a cuceri fericirea: unul, de a face pe prostul, celălalt, de a fi într-adevăr prost.” (Enrique Jardiel Poncela)


        Încă mă mai lupt cu niște întrebări „abisale”, încă nu le găsesc răspunsuri, încă pendulez în a face pe proasta și a fi, în unele momente, chiar proastă (și, da, încă nu am „cucerit fericirea”, dar mai trag nădejde) așa că nu zăbovesc mult pe aici, că n-are niciun rost. Chiar nu auzisem de autorul celor câteva cuvinte puse de mine drept motto, așa că m-am informat oleacă:

  ❤ Enrique Jardiel Poncela (1901-1952) a fost un dramaturg și romancier spaniol care a scris în mare parte lucrări pline de umor. În 1932, 1933 și 1934 a fost chemat la Hollywood pentru a ajuta cu versiunile în limba spaniolă filmate în paralel cu filmele în limba engleză. Fiica sa, Evangelina, a scris o carte intitulată „Mi padre”. Sursa: Wikipedia (Engleză)

  💭  Cuvântul aleatoriu:

FRAHT, frahturi, s.n. 1. Document comercial care însoțește o încărcătură sau o marfă transportată pe căile ferate sau aeriene și în care se menționează mărfurile, expeditorul și destinatarul, stația de destinație și taxele respective; scrisoare de trăsură. 2. Taxă plătită pentru transportul de mărfuri (pe căile ferate sau aeriene). – Din germ. Fracht. Sursa: DEX '09 (2009).

  💭  Cuvântul zilei:

PERSUADÁ, persuadez, vb. I. Tranz. (Livr.) A convinge pe cineva sa creadă, să gândească sau să (vrea să) facă un anumit lucru. [Pr.: -su-a-] – Din fr. persuader. Sursa: DEX '98 (1998). Cheia alegerii: În anul 1939, Albert Einstein și Leó Szilárd îi trimit o scrisoare lui Franklin D. Roosevelt în care îl îndeamnă să demareze Proiectul Manhattan pentru a dezvolta arme nucleare.

😄 Glumele de azi:


Un bărbat intră într-un magazin și-i zice vânzătorului:
- Dați-mi, vă rog, 5 grame de salam.
- Dom' le, faceți mișto de mine?
- Dacă voiam să fac mișto, îl ceream și feliat...
^^^
Soțul vine neanunțat acasă, dintr-o delegație. Intră în casă, caută în șifonier, sub pat, în baie, nimeni. Se întoarce către soție și zice:

- Ai îmbătrânit, femeie!
^^^
Un bărbat se duce la psiholog:
- Nu știu ce să mă fac, domnule doctor. Căsătoria mea a intrat într-un impas.
- Cum așa?
- Păi, soția mea nu mă poate suporta când sunt beat, iar eu nu pot s-o sufăr când sunt treaz.
^^^
M-am oprit azi în fața unui hotel și am strigat: „Vine nevastă-ta!”. Douăzeci de bărbați au sărit pe geam. M-am distrat. Mă mai duc și mâine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...