duminică, 24 ianuarie 2021

Gânduri letargice

 

(În loc de ) MOTTO: „Am sentimentul că îngerul meu păzitor arată adesea așa...”


    ... Adicătelea, precum în poza de mai sus, al cărei text l-am tradus aproximativ. Astăzi este iarăși una dintre acele zile când, metaforic vorbind, îngerul meu păzitor oftează agasat și își dă ochii peste cap destul de sastisit. De ce? Pentru că, din multe cauze ce țin de suflet, și din pricina vremii ploioase de afară, neuronii mei sunt letargici și morocănoși, iar eu nu pot să-i conving să facă niște conexiuni care să ducă la compunerea unei scrieri cât de cât decente. Așa că o să le spun neuronilor ăstora posaci niște glume vechi și o să-i silesc să învețe cuvintele de astăzi din dexonline.ro, pentru că i-am scos la tablă și au luat nota 4 (patru).

GLUMELE:

Într-o distilerie din Glasgow, un muncitor vine în goană la patron:

– Șefu’, nenorocire! McGregor a căzut în butoiul cu whisky.

– Cumplit! S-a înecat?

– Până la urma, da.

– Cum adică, „până la urmă”?

– Păi, a mai apucat să scoată capul de trei ori, cerând de fiecare dată câte o măslină.

&

O doamnă intră într-un magazin de arme.

– Dați-mi, vă rog, un „Beretta”, calibrul 45.

Vânzătorul o întreabă:

– Pentru apărare?

– Nu, pentru apărare mi-am angajat un avocat!

&

Stewardesa, într-un avion ce zbura la zece mii de metri înălțime:

- De ce strigați? De ce sunteți nervoși? Ok, v-a scuturat de câteva ori! Un gol de aer obișnuit. O zonă cu turbulențe. Se mai întâmplă, nu? Gata, gata, hai să ne liniștim. Totul e bine? V-ați calmat? Ok, acum merg să liniștesc și pasagerii!

&

Un bărbat se plimba pe o plajă și, la un moment dat, se împiedică de o lampă îngropată în nisip. O ridică și o scutură, și din ea apare un duh.

– Bine, bine, m-ai eliberat din lampă. O să-ți îndeplinesc o dorință.

– Totdeauna am vrut să merg în Hawaii, dar am rău de mare și îmi e frică de avion. Poți să construiești un pod până acolo, ca să pot merge cu mașina?

– Asta e imposibil. Gândește-te la logistica necesară! Cum pui piloni pe fundul oceanului? Gândește-te cât ciment, cât oțel! În niciun caz... Pune-ți, te rog, altă dorință!

– Bine... Știi, am fost însurat de patru ori. Soțiile mele toate au spus că sunt un nesimțit și un insensibil. Aș vrea să mă faci să înțeleg femeile…

– Podul să fie cu două benzi sau cu patru?

&

O blondă s-a dus să-și ia permisul de conducere. La examen, polițistul o întreabă:

– Știți cumva cum funcționează motorul mașinii?

– Da! Pot să explic cu cuvintele mele?

– Da, bineînțeles.

– Vrumm, vrummm, vrummmm…

&

Un polițist stă într-o intersecție. Vine un șofer și trece pe roșu. Polițistul, nimic. Același șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul, nimic. Șoferul se dă jos din mașină și îl scuipă pe polițist. Nimic. Îi trage apoi câteva palme polițistului. Ăsta, nimic. Șoferul se plictisește și pleacă fluierând. Polițistul fuge după el, îi trage o mamă de bătaie de-l lasă lat, și îi spune:

– Ai trecut pe roșu, n-am zis nimic. Ai parcat aiurea, te-am lăsat în pace. M-ai scuipat, m-ai bătut, n-am avut nimic cu tine, dar nu concep să fluieri fals „Fuga în re minor” de Bach!

&

Judecătorul:
- Şi, spune-ne cum s-a întâmplat?
Inculpatul:
- Păi, fiind invitat la ea, a apărut într-un halat foarte scurt, eu voiam să mă dau la ea, dar conștiința-mi spunea NU și NU. Apoi a apărut deschisă la un nasture, eu voiam să mă dau la ea, conștiința, NU și NU. Apoi a apărut desfăcută la doi nasturi, eu voiam să mă dau la ea, conștiința NU și NU. Apoi, a apărut cu halatul desfăcut de tot, eu voiam să mă dau la ea, conștiința NU, NU și NU...
Atunci judecătorul, enervat, îi zice:
- Da’ mai las-o dracu’ de conștiință!
- Păi, așa am zis și eu, domnule judecător !


CUVINTELE:

Cuvântul aleatoriu:

Calistír sn [At: I. CR. III, 156 / V: (reg) calastírcă (pl: ~ce), ~teră sf, ~lostárcă sf / Pl: ~e / E: bg калистирка] (Reg) Sapă mică întrebuințată mai ales la grădinărie. Sursa: MDA2 (2010).
Cuvântul lunii:

(Tot) MONOLIT.
Cuvântul zilei:
HIEMÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) De iarnă. 2. (Bot.; despre plante) Care trăiește sau crește iarna. [Pron. hi-e-. / < fr. hiémal]. Sursa: DN (1986).

Cheia alegerii: S-a născut, în 1950, actorul francez Daniel Auteuil. Printre rolurile sale se numără și cele din filmele „Înainte să vină iarna” și „O inimă înghețată”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...