sâmbătă, 16 ianuarie 2021

GÂNDURI ATIPICE

Gică contra! | Radio România Reșița   

MOTTO:

Pentru o viaţă pe care să o poţi privi fără regrete la bătrâneţe, îţi recomand următorii paşi: Curaj. Exprimă-te cu curaj în tot ceea ce înseamnă personalitatea ta. NU lăsa pe nimeni să îţi mutileze personalitatea. Spune ce simţi, fă ce simţi. Trăieşte experienţele, doar ele te vor ajuta să evoluezi. Nonconformism. Nu băga pe gât ca o oaie tot ce ţi se spune sau tot ce eşti învăţat. Foloseşte-ţi inteligenţa pentru a dezvolta o judecată critică, pentru a lua decizii educate. Eşti un om cu un potenţial extraordinar, nu-ţi bate joc de tine şi de viaţa ta făcând tot ce fac alţii. Ai nevoi personalizate şi doar tu le cunoşti. Nu-ţi fie teamă să trăieşti după regulile tale. Asertivitate. Învaţă să comunici asertiv. Să ceri ce vrei chiar dacă vei fi refuzat. E prea multă suferinţă din cauza lipsei de comunicare. Spune ce vrei. Învaţă să întrebi, să ceri şi să fii atent şi la nevoile celor din jurul tău. Tu ce act de curaj ai de gând să faci azi sau în viitorul apropiat?” 

(Pera Novacovici)


     Puteam foarte bine să-i zic postării „Gânduri de Gică Contra”, sau „Gândurile unei nonconformiste”. Pentru că ăstea au fost gândurile mele de ieri. N-am mai vrut, anul ăsta, să mă alătur corului de voci ce-l slăveau pe Eminescu (căci, am mai scris asta de nenumărate ori, trebuie să-l citim și să ne minunăm că poporul ăsta al nostru l-a născut, mereu-mereu, nu doar la aniversări și comemorări). Și nici nu am mai vrut să mă extaziez că-i Ziua Culturii, pentru că întrebarea mea, de mulți-mulți-muuulți ani este: „Care Cultură?” Adică, alta decât cea din marile orașe, la care au acces doar elitele. Bun, ați priceput că iar joc rol de Gică Contra. M-am rătăcit pe GOOGLE căutând (iar!) expresia, pentru că cele mai multe rezultate îmi veneau din zona sportului. Așa că m-am lăsat păgubașă și mi-am căutat un motto „asortat”. Și am dat de citatul de mai sus, care mi-a mers la suflet (și în minte, bineînțeles). Nu știu dacă excelez în a avea curaj sau a fi asertivă, dar la nonconformism aș zice că sunt destul de pricepută și vreau să mă perfecționez. Cine-i Pera Novacovici? Așa m-am întrebat și eu și am aflat, conform celor scrise de ea.md, că locuiește în Timișoara și este, citez, „unul dintre cei mai de vază psihologi și autori de literatură motivațională din România (...) fondatorul comunității „Personalitate Alfa”. Ca să citez replica dintr-un banc, „Bine!” Știu că vă așteptați să „sap” în continuare, să aflu mai multe despre Pera Novacovici, despre cărțile sale sau de spre comunitatea „Personalitate Alfa”. Ei bine, NU! Astăzi (mă rog, începând de ieri), după cum am spus, am hotărât că sunt Gică Contra. Închei, cu horoscopul lunii ianuarie pentru Balanță (domniile voastre pot găsi zodia personală aici:https://www.astrocafe.ro/).
    „Foarte animate sunt relațiile cu persoanele din anturajul apropiat la începutul lunii. De asemenea, se vor ivi și cheltuieli personale majore. Ești vulnerabil la insistențele altora, astfel că există riscul să te lași influențat de sfaturi și îndemnuri nepotrivite ție. Rezumă-te la strictul necesar și lasă planurile de investiții pentru o altă perioadă. În segmentul familial, se vor relua discuții pe teme patrimoniale vechi. Se recomandă prudență, întrucât sunt posibile conflicte, decizii grăbite și fiecare să acționeze după bunul plac. Situația în plan domestic se va îmbunătăți vizibil după 13 Ianuarie. Relațiile cu prietenii și susținătorii din domeniul socio-profesional se vor modifica, în sensul că unele dintre aceste relații se vor finaliza destul de zgomotos. Detașează-te de persoanele care, până nu demult, îți acordau sprijin și le considerai de încredere! Se face loc în viața ta pentru alte personaje, mult mai folositoare ție în etapa actuală de viață.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...