vineri, 1 ianuarie 2021

GÂNDURI DE ÎNCEPUT DE AN

Zodiile care au noroc la început de an 2021 - Clair.ro  

MOTTO: 

În fiecare Nou An, aveam înaintea noastră o nouă carte care conține 365 de pagini albe. Haideți să le umplem cu toate lucrurile uitate de anul trecut – cuvintele pe care nu le-am spus, dragostea pe care am uitat să o arătăm și binefacerea pe care am uitat să o oferim.” (Peggy Toney Horton) 

 

     Pentru că nici în anul ăsta care începe azi, nu prea mi-am putut aduna gândurile (care-mi zboară bezmetice prin cap, lovindu-se unele de altele), am apelat, mai întâi de toate, la un motto care spune cam ce aș vrea eu să spun, apoi la ceea ce mă amuză, de obicei (asta, după postările pe Facebook), adică la... horoscop. Am căutat apoi citate „pe tema dată” și, bineînțeles, cuvintele din dexonline.ro ce apar prima zi a lui 2021. Deci:


Deși anul 2020 nu a fost la fel de bun pe cât ne așteptam să fie, anul 2021 aduce noroc în toate aspectele vieții și va vindeca cu siguranță rănile din anul anterior. Deși toate semnele zodiacale vor avea parte de noroc, Racii, Leii și Berbecii vor fi cei mai favorizați. (...) Balanță: O scurtă călătorie într-un loc îndepărtat în scopuri de divertisment ar putea fi pe agenda ta pentru începutul anului. Acest lucru ar putea provoca unele pierderi financiare, deoarece dorința de a călători este mai mare decât fondurile tale.”😉

     Dacă doriți să vă amuzați și domniile voastre, fiecare cu zodia lui, căutați aici: https://clair.ro/zodiile-care-au-noroc-la-inceput-de-an-2021/

    Neil Gaiman (a se vedea neapărat citatul de pe Facebook) a mai spus și că: „Unii cred că pot fi fericiți trăindu-și viața prin alte părți, dar repede își dau seama ca nu e așa. Oriunde te-ai duce, te duci și pe tine cu tine”. Foarte adevărat. 

    Cuvintele de azi (în afară de cel al lunii, care a rămas, cum e și firesc, tot DEMAGOGIE) sunt:

Cuvântul aleatoriu: Pancovă sf [At: KLEIN, D. 394 / V: pancof sn, pancoș smn, ~otă, pancov sn / Pl: ~ve / E: mg pánkó] (Acl; pop; mpl) 1. (Trs; Ban) Gogoașă. 2. (Trs; Ban) Minciunică. 3. (Trs; Ban) Uscățele. 4. (Reg) Clătită. 5. (Buc; Trs) Colțunași. 6. (Reg) Ouă ochiuri. 7. (Reg; îf pancoș) Omletă. Sursa: MDA2 (2010).

Cuvântul zilei: PURCÉS, purcesuri, s. n. (Înv. și pop.) Plecare, pornire (la drum). ♦ Începere, început. – V. purcede. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Este început de an.

   Deci, să purcedem în a ne trăi viața în acest Nou An 2021, sperând să fie mai bun, mai fără „măști”, mai liniștit, mai cu sănătate, și cu liniște-n gânduri și în suflet. 

LA MULȚI ANI!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...