luni, 29 iulie 2019

Gânduri întoarse din drum

Imagini pentru zi de luni  

MOTTO: „Viața este o serie de schimbări naturale și spontane. Nu le rezista; asta creează numai durere. Lasă realitatea să fie realitate. Lasă lucrurile să curgă natural înainte, în orice fel doresc.” (Lao Tzu)

 

Conform zicalei populare „Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg”, planul meu de ieri de a face oarece treburi prin grădină s-a spulberat, pentru că azi e o zi de toamnă, cu 18 grade Celsius și cu o ploicică „mocănească”, adică așa cum trebuie să fie în luna lui Cuptor, nu? Nu-i nimic, gândurile mele întoarse din drum s-au adunat și au hotărât că nu le pasă, deci mi-am căutat prin colecția de citate și am găsit unul care se potrivește, am găsit și o poză care mi s-a părut de o banalitate încântătoare și, sfătuită de „marea adunare a gândurilor”, am luat hotărârea de a scrie câteva cuvinte aici (ascultând, între timp, muzică), pentru ca mai apoi să continui cu așa-zisele activități de interior. Între timp, am să încerc să mă gândesc cât mai puțin la timpurile îngrozitor de triste pe care le trăim, la crime și nedreptăți, la politicienii și conducătorii acestei țări, care îmi dau din ce în ce mai mult impresia că ne urăsc pe noi, cei care alcătuim poporul lor. Toată lumea „țipă”, protestează, scrie, iese la manifestații de protest și, la prima vedere, părem mulți, dar nu e adevărat, sunt mai mulți „ei” și cei care-i aleg, an de an. Așa că mie mi se pare că acum suntem într-o situație fără ieșire, fără speranță, și prefer să mă retrag în mine însămi și, din când în când, să scriu ce mi se pare cât de cât demn de a fi pus pe hârtie. Lucruri mărunte. Aparent fără importanță. Dar care îmi dau un fel de echilibru și mă ajută să trec peste realitatea hâdă care mă înconjoară. Poate că realitatea mea nu e la fel ca a domniilor voastre și, dacă e așa, poate îmi dați ceva sugestii cum să fac să las, așa cum zice Lao Tzu, „lucrurile să curgă natural înainte”. Căci nu văd cum pot schimba ceva. Deocamdată, eu am găsit ca „leacuri” (gen placebo) văzutul-de-treburile-mele, cititul, grădinăritul, muzica și scrisul. Ah, am uitat, și simțul umorului! S-auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...