miercuri, 17 iulie 2019

Băsmuiri printre gânduri

Imagini pentru povesti grimm

MOTTO:

„Prin lumea poveştilor

zumzetul veştilor.”

   Cele două versuri sunt din poezia lui Blaga, „Ce aude unicornul”. Se potrivesc de minune rândurilor de mai jos, pentru că azi vreau să scriu despre povești. Sau, mai arhaic, să băsnesc niște gânduri despre basme. (Vezi: A băsni vt [At: DOSOFTEI, V. S. / V: (reg) băzni/ Pzi: ~nesc / E: vsl васнити] (Înv) 1-4 A scorni (sau a spune) basme (1-2) Si: (înv) a băsmi (1-4), a băsmui (1-4). 5 (Îe) A-i ~ cuiva ceva - A-i da prin cap.)
   De ce? Pentru că am văzut un serial care făcea referire la (și reedita, în imagini) trei dintre poveștile Fraților Grimm: „Scufița Roșie”, „Cei trei purceluși” și „Hansel și Gretel”. Ei bine, îmi aminteam pățaniile Scufiței, știam și ce-au pățit Nif-Nif, Nuf-Nuf și Naf-Naf (deși, mărturisesc că nu eram prea sigură că așa îi cheamă), dar nu-mi aminteam cu niciun chip cum se termină basmul cu cei doi frați rătăciți prin pădure. Păi, logic, se termină cu bine. E basm, nu?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...