marți, 23 iulie 2019

GÂNDURI PE RITM DE SAMBA

Image result for balanta

   Dacă cineva scrie data pe GOOGLE și vrea să afle știrile din ziua respectivă, trebuie să precizeze ce vrea, adică ȘTIRI, căci altfel, inevitabil, primește horoscopul. Așa mi s-a întâmplat și mie. Deci, las știrile pe mâine și voi scrie previziunile pentru zodia mea. Iată-le, cu mențiunea că e prima oară când n-am râs să mă tăvălesc pe jos. M-au amuzat moderat, pentru că, asta-i culmea culmilor, s-au potrivit un pic. Am două precizări: prima, e vorba despre cubanezi și de liderul lor, Fidel Castro, care le spunea în discursuri „Trabajo, si - samba, no”, iar aceștia repetau în cor, dansând de zor. Iar a doua, se spune „consumerism” dar, vorba altui banc, „nu-i bai!”

  „BALANȚA. Limitează-te la activitățile obișnuite, nu ieşi din rutina ta. Cheltuielile făcute astăzi, poţi să le treci direct la pagube. Dar, de bine, de rău, reuşeşti să faci faţă cu succes problemelor. Din nou probleme de uzură, cazuri de „faulturi de joc”, în familie, sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Astăzi te simți ca un brazilian, la o şcoală de samba: „Fiesta, si – trabajo, no!” Până la urmă consumismul şi corporatismul sunt cele mai periculoase boli alte perioadei actuale. Nu te lăsa îmbolnăvit!” (capital.ro) 

   Și, dacă e prima oară când nu râd de horoscop, zilele trecute, tot pentru prima oară, m-am amuzat în cimitir. Unde, de obicei, nu prea ești predispus la hlizeală. Poate, doar, dacă ești în Cimitirul Vesel de la Săpânța și citești ce scrie pe cruci. Eu am mers să îngrijesc mormântul alor mei, să pun niște flori în vază și, la plecare, am vorbit cu persoana care se îngrijește de aspectul mormintelor, întrebându-l dacă îl găsesc prin septembrie, când am de gând să fac niște îmbunătățiri la locul de veci. Răspunsul omului m-a făcut să râd copios, apoi am continuat să râd (în gând, ca să nu dau prilej de bârfă) până am ajuns acasă. Mi-a zis: „Doamnă, mă găsiți pe-aici, cu băieții mei, până la Anul Nou, eu cred că o să-l petrecem tot aici, cu ăștia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...