duminică, 5 februarie 2023

Un papir cu gânduri

  

MOTTO: „Singurul moment în care trebuie să mâncăm alimente dietetice este când așteptăm să fie gata friptura.” (Julia Child)



Papirul imaginar cu puținele mele gânduri de astăzi merge pe principiul nucii în perete. Adică nimic nu prea are legătură cu nimic. Poza am vrut să o pun la rubrica mea feisbuchistă „STAREA DE AZI”, dar am „spânzurat-o” aici, motto-ul m-a amuzat un pic și îmi dă prilejul să amintesc de Julia Child, iar cuvintele din Dexonline mi se par interesante, dar nu m-au inspirat nici ele din cale-afară. Așa că nu mai scriu decât...

Cuvântul aleatoriu:
PAPÍR, papire, s. n. (Reg.) Hârtie. ♦ Foaie de hârtie scrisă; spec. scrisoare. – Din germ. Papier, magh. papír. Sursa: DEX '09 (2009).
👇 Și explicația lui Scriban:
Papír m. (lat. papýrus, vgr. pápyros. V. papură, papetier). Un fel de rogoz din al căruĭ cotor vechiĭ Egiptenĭ scoteaŭ o scoarță care le servea ca hârtie de scris. S.n., pl. -e și -urĭ. Foaĭe de scoarță de papir. Manuscript pe papir: a descifra un papir. – Uniĭ zic papirus, pl. papirusurĭ. V. ciperaceŭ. Sursa: Scriban (1939).
Cuvântul zilei:
Grimpant, ~ă a [At: DN3 / Pl: ~nți, ~e / E: fr grimpant] (D. plante) Cățărător. Sursa: MDA2 (2010). Cheia alegerii: În anul 1993, s-a născut Adam Ondra, alpinist profesionist ceh. Este cel mai tânăr alpinist care a parcurs un traseu cu un grad de 8c+ și care a ajuns la gradul 9. Deține recordul de rute escaladate la vedere în intervalul 8c+ și este autorul a numeroase prime ascensiuni pe unele dintre cele mai dificile rute din lume.

Notă: Julia Child a fost un bucătar profesionist american, autor și vedetă de televiziune. Este probabil cea mai cunoscută pentru că a prezentat bucătăria franceză publicului american prin cărțile sale despre gătit. (...) Sursa: Wikipedia.

Glume:

- Se desființează Fiscul, strigă fericit Bulă.
- Ei, na, de unde ai aflat?
- Adineauri am primit de la ei un plic pe care scria „Ultima înștiințare”!
&
Discuție între doi tipi la birou:
- Și, când ți-ai dat seama că nevastă-ta e beată?
- Când am primit un SMS de pe telefonul ei: „Sună-mă, că nu-mi găsesc telefonul!
&
Convorbire la telefon:

- Salut, ce faci?
- Mă uit la un film.
- Ce film?
- „Rechinul ucigaș”.
- Și, despre ce este vorba?
- Despre un cal care vrea să ajungă scriitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...