miercuri, 8 februarie 2023

Gânduri pline de zel...

MOTTO: „Poate că nu poți schimba situația, dar cu umor îți poți schimba atitudinea față de situație.” (Allen Klein) 


  ... Dar ce folos, degeaba sunt gândurile mele pline de zel, dacă nu au pic de Inspirație. Deja mă îngrijorează „situația”, dar chiar și cu umor, tot nu reușesc să dau de gândurile acelea „inspirate”. Așa că vom căuta împreună cuvintele din Dexonline și câteva glume, apoi vom „presta” alte activități zilnice (banale, dar foarte necesare).

Cuvântul aleatoriu:

BEZMÉTIC, -Ă, bezmetici, -ce, adj. (Adesea adverbial) Fără rost, fără căpătâi; p. ext. zăpăcit, năuc, bezmeticit, dezmetic. [Var.: bezmétec, -ă adj.] Din ucr. bezmatok „[stup] fără matcă”. Sursa: DEX '09 (2009)

Cuvântul zilei:
DILIGÉNȚĂ, diligențe, s.f. (Livr.) Sârguință, osteneală; zel, promptitudine. – Din lat. diligentia, fr. diligence. Sursa: DEX '98 (1998). Cheia alegerii: În anul 1922 s-a născut Cliff Young, fermier și atlet australian. A rămas în istorie pentru victoria sa neașteptată, din 1983, la 61 de ani, în cursa inaugurală a ultra-maratonului de la Sydney la Melbourne (865 de km).

👇👇👇
DILIGÉNȚĂ1, diligențe, s.f. Trăsură mare, acoperită, cu care se făcea în trecut transportul regulat de poștă și de călători pe distanțe mai lungi; poștalion. – Din fr. diligence. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul lunii:

NIMFOMANÍE s.f. (Med.) Stare patologică la femei manifestată printr-un libido exagerat și o supraexcitare continuă. Din fr. nymphomanie. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Nimfomanie și empatie au fost cele mai căutate cuvinte din luna ianuarie! 

Notă (explicativă):

Allen Klein a fost un om de afaceri american ale cărui tactici agresive de negociere au afectat standardele industriei pentru compensarea artiștilor de înregistrare. A fondat ABKCO Music & Records Incorporated. (Sursa: Wikipedia)

GLUME:

O blondă fuma alene o țigară într-un bar. Un tip se apropie de ea şi îi spune:

- Domnișoară, vreți să dansăm sau să stăm de vorbă?

- Hai să dansăm, că sunt frântă de oboseală.


Bubulina îi zice lui Bulă, după 15 ani de căsnicie:

- Bulă, dacă știam cât ești de sărac, nu mă mai măritam cu tine.

- Draga mea, dar te-am avertizat!

- Ba nu!

- Ba da! Înainte să ne căsătorim, ți-am zis în dese rânduri: „Draga mea, ești tot ce am pe lume!


Un scoțian, revenit în satul natal după douăzeci de ani este întâmpinat de către cei trei frați ai săi, care aveau niște bărbi lungi până la pământ. Omul, extrem de mirat, îi întreabă:
- Oameni buni, v-ați schimbat religia, ce-i cu bărbile astea la voi?
- Nu, dar când ai plecat, ai luat și lama de bărbierit cu tine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...