luni, 20 februarie 2023

Azi am niște gânduri fâstâcite

    🙈 🙉 🙊 Precum maimuțele din figura alăturată, gândurile mele fâstâcite, nu vor să vadă, să audă sau să spună nimic astăzi. De ce sunt fâstâcite? Pentru că eu, împreună cu multe alte gânduri, le-am acuzat că ar fi ușor cabotine. Nu spun de ce, sunt treburile noastre, deci o să le rezolvăm între noi. Acum, urmează patru cuvinte din dexonline.ro și patru bancuri... de pe unde am reușit să le găsesc.

💣

FÂSTÂCÍ, fâstâcesc, vb. IV. Refl. și tranz. (Fam.) A-și pierde sau a face să-și piardă cumpătul în fața unei situații neașteptate; a (se) intimida, a (se) zăpăci. – Probabil din fâstâc.

💣
CABOTIN, -Ă, cabotini, -e, s. m. și f. 1. Actor mediocru care urmărește succese ușoare prin mijloace facile; p. ext. persoană care încearcă să se remarce printr-o comportare teatrală. 2. (În trecut, în Franța) Actor ambulant. – Din fr. cabotin.

💣 Cuvântul aleatoriu: EVENTUÁL, -Ă, eventuali, -e, adj. (Adesea adverbial) Care poate să se întâmple; posibil, probabil. [Pr.: -tu-al] – Din fr. éventuel.

💣 Cuvântul zilei: NEPĂRTINÍRE s.f. Imparțialitate, obiectivitate. – Pref. ne- + părtinire. Cheia alegerii: Ziua mondială a justiției sociale (ONU).

💣

Un medic de la un dispensar sătesc este chemat la un bolnav. Prins cu niște urgențe, pe seară, își ia repede trusa și se duce la locuința bolnavului. În fața porții, nevasta celui bolnav îl aștepta cu o lumânare aprinsă în mână. Doctorul, speriat și plin de regrete, îi zice:

- O, îmi pare așa de rău!

Femeia îi răspunde:

- Lăsați, dom' doctor, nu-i nimic, haideți în casă cu mine, că s-a luat curentul...

💣

Intră Măria în casă, țipând:

– Ioane, tulai, îmi lipsesc trei perechi de chiloți de pe culme!

– Știu, femeie, copiii vecinilor i-or luat, ieri, îi răspunde Ion.

– Şi de ce naiba i-or luat?

– No, se jucau de-a pirații şi-aveau nevoie de niște vele pentru corăbii.

💣

Cum ai dat faliment?

- M-am luat după Isărescu și am investit în ceaiul de tei.

- Și, n-a mers?

- Deloc. Lumea noastră e căpoasă și se calmează tot cu țuică...

💣

Aflat la facultate, un tip îi scrie tatălui său:
– Trimite-mi 100 de lei, ca să-mi iau o carte foarte importantă!
După trei zile, primește un pachet de la tatăl său, cu cartea de care zicea anterior. Supărat că nu i-a mers șmecheria, tânărul se duce la un anticariat, vinde cartea cu 50 de lei și bea banii în primul bar pe care-l vede. A doua zi, primește un mesaj de la tatăl său:
– Băiete, sper că îți prinde bine cartea pe care ți-am trimis-o. Și, când o vei citi, vei vedea că ți-am pus o bancnotă de 100 de euro printre pagini, ca să te distrezi și tu în oraș...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...