joi, 8 decembrie 2022

Vizibilitate redusă printre gânduri

 

MOTTO:

Adevărul este o ceață, în care un om vede oștirea cerească, iar altul vede un elefant zburător.” (Terry Pratchett)

 

De vreo câteva zile, peste Domnești se lasă ceața, mai ales dimineața și seara. Iar din ceața asta curg niște picuri reci și mici. E cam deprimant. Tot de câteva zile, metaforic vorbind, și eu mă simt cam în ceață, cu toate încercările mele de a ieși din STAREA asta. Mulțumesc lui Dumnezeu că măcar mintea nu-mi e chiar încețoșată de tot și că pot să vin aici, la blog, pentru a încerca să scriu câteva cuvinte. Ale mele și ale altora. Am mai pus ca motto citate ale lui Terry Pratchett, căci îmi plac, o să încerc să și citesc câteva dintre multele cărți scrise de el. Titlul propus de mine cu multe zile în urmă se potrivește, la propriu, dar un pic și la figurat, pentru că m-am văzut în situația destul de frustrantă de a căuta prin creier câteva gânduri istețe și înțelepte și de a nu le găsi, căci erau cam în ceață. Nu-i nimic, merg mai departe...

Cuvântul aleatoriu:

DELEÁTUR s. n. Nume dat semnului de corectură tipografică prin care se indică suprimarea unei litere, a unui grup de litere etc. [Pr.: -le-a-] – Cuv. lat. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:

DEZOLÁNT, -Ă, dezolanți, -te, adj. (Livr.) Care întristează, care mâhnește profund; jalnic, deprimant, dezolator. Din fr. désolant. Sursa: DEX '98. Cheia alegerii: Ziua în care a murit John Lennon (1980). 

Bancul zilei :

O tipă vine acasă foarte supărată. Soțul său, șofer la un minister, o întreabă:
- Ce s-a întâmplat, dragă?
- Doctorul mi-a zis că sufăr de o boală.
- Ce boală, iubito?
- Ceva cu "S".
- SIDA?
- Nu, parcă nu!
- Sifilis?
- Cred că da!
Înnebunit, tipul dă telefon la amanta lui, aceasta o sună pe secretara șefului său, acesta îl sună pe director, care la rândul său își sună prietena. A doua zi, la policlinică se prezintă 100 de persoane pentru analize, printre care și șoferul. Înainte de a intra în cabinet, soția îi zice:
- Iubi, mi-am adus aminte boala de care sufăr.
- De ce anume, draga mea?
- Scleroză! 


P.S. Sir Terence David John Pratchett (n. 28 aprilie 1948, Beaconsfield, Anglia, Regatul Unit – d. 12 martie 2015, Broad Chalke, Wiltshire, Anglia, Regatul Unit) a fost un scriitor britanic, cunoscut pentru scrierile sale umoristice în domeniul fantasy, în special pentru longeviva serie Lumea Disc. (Wikipedia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...