miercuri, 7 decembrie 2022

Anevoioasele căi ale gândurilor

Azi chiar a ieșit un pic Soarele. Dar cheful meu de a scrie e cam ca ieri, adică 45%. Mi-am promis să scriu despre serialul pe care-l văd acum, dar mai am încă multe episoade de văzut (dacă o să rezist până la sfârșit). O să spun atunci impresiile. „Chesapeake Shores” e un serial american, bazat pe cărțile lui Sherryl Woods, a cărui acțiune se petrece într-o localitate din Maryland, lângă Golful Chesapeake, dar este filmat de fapt în Canada. Compania producătoare e Hallmark.

Hallmark Channel este un canal american prin cablu și o rețea de televiziune prin satelit. Este deținut de compania Crown Media Holdings care este deținută în mare parte de Hallmark Cards. „Chesapeake Shores” este filmat în întregime în Canada, în special în Columbia Britanică. Filmările pentru al cincilea sezon au început cândva în aprilie 2021 și au durat până în iulie din același an. Deși povestea se presupune că se află în Maryland, producătorii au considerat că este rentabil să filmeze spectacolul în Hollywood North - Vancouver. (Wikipedia)

Cuvântul aleatoriu:
EMERSIÚNE, emersiuni, s.f. 1. Ieșire a unui corp la suprafața unui lichid. 2. Ieșire parțială a unui corp ceresc din conul de umbră al altui corp ceresc sau din spațiul aflat în dreptul altui corp ceresc. [Pr.: -si-u-] Din fr. émersion, lat. emersio, -onis. Sursa: DEX '09 (2009).

Dar...

IMERSIÚNE, imersiuni s.f. 1. Afundare parțială sau totală a unui corp într-un lichid; stare a unui corp afundat într-un lichid. 2. Pătrundere a unui corp ceresc în conul de umbră al altui corp ceresc. [Pr.: -si-u-, Var.: imérsie s. f.]Din fr. immersion, lat. immersio, -onis. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul zilei:
SON, (1) soni, s. m., (2) sonuri, s. n. 1. S. m. Unitate de măsură a tăriei sunetelor. 2. S. n. (Livr., înv.) Sunet; ton. – Din fr. son, lat. sonus. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În 1877, prima demonstrație cu fonograful inventat de Thomas Edison.

Bancul zilei:

- Iooi, tu, Mărie! Am intrat în Schengen! 

- No... Vezi, Ioane, apăi dacă nu te uiți pe unde merji!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...