joi, 30 ianuarie 2020

Gânduri amânate

   De câte ori îmi vin niște idei pe care le consider cât de cât vrednice să fie „trecute pe curat” pe blogul meu și nu le scriu imediat ce mi se ivesc în minte, ei bine, sau le uit (cel mai adesea), sau nu am vreme să le scriu așa cum aș vrea, sau dispoziția pentru ideile/gândurile acelea a dispărut. Ghinionul meu! Așa s-a întâmplat și azi, așa că mă mulțumesc să trec aici cuvintele din dexonline.ro:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

COTILÍ, cotilesc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A umbla prin locuri întortocheate, cu multe cotituri. ♦ A căuta cu de-amănuntul; a cotrobăi, a scotoci. [Var.: cotelí vb. IV] – Din sb. kotiljati (se). Sursa: DEX '09 (2009).

CUVÂNTUL LUNII:
BREXIT s. n. Termen care desemnează ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, adoptată printr-un referendum în data de 23 iunie 2016. – Din engl. Br[itain] + exit (= ieșire). Sursa: dexonlin.

Cheia alegerii: Pe 31 ianuarie, ora 23.00, Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

CUVÂNTUL ZILEI:
JESTÓC adj., adv. v. aprig, aspru, barbar, brutal, câinos, crâncen, crud, crunt, cumplit, feroce, fioros, hain, inuman, necruțător, neiertător, neîmblânzit, neînduplecat, neîndurat, neîndurător, nemilos, neomenos, neuman, rău, sălbatic, sângeros, violent. Sursa: Sinonime (2002.

Cheia alegerii: S-a născut, în 1930, actorul american Gene Hackman. A obținut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, în anul 1972, pentru rolul său din Filiera Franceză precum și Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul Necruțătorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...