marți, 7 ianuarie 2020

E marți. Și am vreo două-trei gânduri...

 MOTTO: „Umorul este zâmbetul filosofiei.”(Okakura Kakuzo)

  

   Azi nici nu filosofez, nici nu zâmbesc (încerc, dar fără prea mare succes), am doar câteva gânduri și aș zice că și alea sunt cam prozaice: nu-mi place că întârzie ninsorile (cel puțin, pe la noi, prin Muntenia). De asemenea, nu-mi place că întârzie și pensiile (exact acum, când aveam cea mai mare nevoie de bani). În general, nu-mi place mai nimic din ceea ce e în jurul meu, dar mi-am zis să nu mai dramatizez, așa că mă voi ocupa de cuvintele de azi din dexonline.ro și apoi îmi voi spune un banc:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

Discrázit s. [At: ENC. ROM. / S și: ~asit / Pl: nct / E: fr dyscrasite] (Chimie) Antimoniură de argint. Sursa: MDA2 (2010).

CUVÂNTUL LUNII:  LER.

CUVÂNTUL ZILEI:
IMPOSTÚRĂ, imposturi, s. f. Acțiune, faptă de impostor; șarlatanie, înșelătorie. – Din fr. imposture, lat. impostura. Sursa: DEX '09 (2009)

Cheia alegerii: S-a născut, în 1916, Elena Ceaușescu, soția lui Nicolae Ceaușescu. În această calitate a devenit subiect al cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu, fiind înfățișată drept o importantă cercetătoare chimistă, deși în realitate publicațiile apărute sub numele ei nu îi aparțineau.

    Și bancul: 

Când NASA (Administrația Națională Aeronautică și Spațială a SUA) a început trimiterea de astronauți în spațiu, s-a descoperit că pixurile nu funcționează în stare de imponderabilitate. Pentru a rezolva problema, oamenii de știință americani au cheltuit 12 miliarde de dolari și s-au chinuit zece ani ca să realizeze un pix care să scrie chiar și în lipsa gravitației, ținut cu susul în jos, sub apă, pe orice suprafață, inclusiv sticlă și la orice fel de temperatură, de la condiții de îngheț până la 300 grade C. Rușii au folosit un creion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...