duminică, 19 ianuarie 2020

Alte sensuri printre gândurile mele

Imagini pentru drumuri cu sens unic 

   MOTTO: „Nu putem inventa sentimente. Le putem descoperi și exprima, iubi și urî, le putem apropia de inimă sau le putem respinge.” (Nichita Stănescu)

   Azi, într-o duminică de ianuarie, care seamănă cu o zi de toamnă târzie, cu cer plin de nori și cu temperaturi așa-și-așa, mă gândeam să scriu despre cu totul altceva (scuze, rimă involuntară), dar am constatat, ca în cele mai multe rânduri, că nu mai am chef de acel subiect. Și nu, n-am uitat despre ce voiam să fac vorbire! Așa că mă voi ocupa acum de cuvinte. Și cuvintelor de azi voiam să le găsesc alte sensuri (vezi poza și titlul), dar nu m-au inspirat deloc, așa că le scriu ca atare și apoi plec să „vânez” un banc...

  CUVÂNTUL ALEATORIU:

ONDOGRÁF, ondografe, s. n. Instrument de măsură care înregistrează pe o bandă de hârtie curba de variație a tensiunii sau a intensității curentului electric la încărcarea sau descărcarea periodică a unui condensator. – Din fr. ondographe. Sursa: DEX '09 (2009).

  CUVÂNTUL LUNII: LER.

  CUVÂNTUL ZILEI:
BLEOJDÍ1, bleojdesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Reg. și fam.) A(-și) holba (ochii); a (se) zgâi. – Et. nec. Sursa: DEX '09 (2009). 

  Cheia alegerii: S-a născut, în 1946, scriitorul britanic Julian Barnes. Printre cărțile sale traduse în limba română se numără și romanul „Cu ochii larg deschiși”.

  BANCUL DE AZI:

 Întors de la vânătoare cu două trofee, un urs imens şi un iepure, vânătorul este luat din scurt de soţie: 

- Cum poţi fi atât de mincinos să spui că tu le-ai vânat, când niciunul nu are găuri de alice în el? 

- Draga mea, păi n-am tras. Pe iepure, după ce l-am prins din fugă, l-am strâns de gât cu propriile mâini. 

- Şi ursul a murit de frică?! 

- Dacă ţi-a povestit deja pădurarul cum a fost, de ce mă mai întrebi pe mine, zice indignat marele vânător.


Citeste mai mult: adev.ro/pbcu8n
Întors de la vânătoare cu două trofee, un urs imens şi un iepure, vânătorul este luat din scurt de soţie: - Cum poţi fi atât de mincinos să spui că tu le-ai vanat, când niciunul nu are găuri de alice în el? - Dar nu am tras. Pe iepure, după ce l-am prins din fugă, l-am strâns de gât cu propriile mele mâini. - Şi ursul a murit de frică? - Dacă ţi-a povestit deja pădurarul cum a fost, de ce mă mai întrebi pe mine?, întreabă indignat marele vânător.

Citeste mai mult: adev.ro/pbcu8n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...