vineri, 17 ianuarie 2020

Gânduri lăsate de azi pe mâine

Imagini pentru optimism

   MOTTO: „Optimismul înseamnă mai bine decât realitatea; pesimismul înseamnă mai rău decât realitatea. Eu sunt o realistă.” (Margaret Atwood) 

 

   Ieri, după ce mi-am plătit diverse taxe, rate și impozite (lunare sau anuale), m-am întors acasă într-o dispoziție destul de sumbră. Pensia mea ofta și aproape își dăduse duhul. Dar nu-i nimic, mi-am spus singură vorbe de îmbărbătare, m-am „văitat” un pic pe Facebook, și pe urmă m-am gândit că sunt alții în situații și mai disperate, m-am rugat să fiu sănătoasă și am încercat să gândesc cât puteam eu de pozitiv în situația aia... Apoi totul a trecut. Astăzi, mă voi ocupa de cuvintele din dexonline.ro și voi fi cât de cât realistă. Zic „cât de cât” pentru că o să fac niște eforturi pentru asta. Deci, cuvintele:

CUVÂNTUL ALEATORIU:

ÓIȘTE, oiști, s. f. 1. Bară lungă de lemn fixată în crucea unui vehicul cu tracțiune animală, de-a dreapta și de-a stânga căreia se înhamă caii. ◊ Expr. A (o) nimeri (sau a da) (ca Irimia) cu oiștea-n gard = a face sau a spune ceva cu totul nepotrivit, a face o prostie. ♦ Parte a constelației Carul-Mare, alcătuită din trei stele așezate în prelungirea careului care seamănă cu un trapez. 2. Parte componentă a morii de vânt, cu ajutorul căreia aceasta se întoarce în bătaia vântului. [Pr.: o-iș-] – Din bg. oište. Sursa: DEX '09 (2009).

CUVÂNTUL LUNII: LER

CUVÂNTUL ZILEI:

OLIGOPÓL, oligopoluri, s. n. Piață a mărfurilor monopolizată de un număr redus de mari producători. – Din fr. oligopole. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: S-a născut, în 1911, George Joseph Stigler, economist american, laureat al Premiul Nobel pentru Economie în 1982. Printre contribuțiile sale în domeniul economiei se numără monografia „Teoria oligopolului”.

GLUMA ZILEI:
Pesimistul vede într-un tunel doar întunericul, optimistul vede lumina de la capătul tunelului, realistul vede luminile trenului care se apropie. Mecanicul de locomotivă vede trei tâmpiți, pe șinele de tren, holbându-se la el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...