sâmbătă, 1 februarie 2020

Gânduri iluzorii și cam puerile

Imagine similară  

(În loc de) MOTTO:

Cățeluș ulotrih

Să-ți scriu acum un stih:

Ia sari tu în diligență

(Ca în „starea de urgență”)

Căci am un gând ghiduș:

Hai și noi la săniuș!

    Mda, doar aceste „specimene” de gânduri am descoperit eu azi pe rafturile minții mele, adică unele iluzorii și puerile. Așa că le-am lăsat să viseze, să se joace sau să moțăie, m-am dus, am căutat cuvintele zilei și, ca să mă aflu-n treabă, le-am combinat în niște versuri ce par scrise de un copil de clasa a treia. Nu-i nimic, m-am distrat un pic, m-am convins că n-are rost să mai încerc să scriu ceva, așa că acum o să plec de-aici, ca să mai și muncesc. Deci:

CUVÂNTUL ZILEI (fain!):

DILIGÉNȚĂ, diligențe, s. f. Trăsură mare, acoperită, cu care se făcea în trecut transportul regulat de poștă și de călători pe distanțe mai lungi; poștalion. – Din fr. diligence. Sursa: DEX '09 (2009)

Cheia alegerii: S-a născut, în 1894, regizorul american John Ford, celebru pentru filmele sale western printre care se numără și „Diligența”.

CUVÂNTUL ALEATORIU (nu-l știam!):

ULOTRÍH, -Ă adj. cu părul creț. (< fr. ulotriche). Sursa: MDN '00 (2000).

CUVÂNTUL LUNII (deocamdată):

BREXIT s. n. Termen care desemnează ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, adoptată printr-un referendum în data de 23 iunie 2016. – Din engl. Br[itain] + exit (= ieșire). Sursa: dexonline.

Cheia alegerii: Pe 31 ianuarie, ora 23.00 Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...