miercuri, 28 august 2024

Niște gânduri de prisos...

  

    💁 💭 Iar am venit cam degeaba la blog. Nu am chef de scris, nu am chef de nimic, de fapt. Sunt destul de necăjită, pentru că nu am imaginație, nu am idei, nu am decât câteva gânduri, și ălea de prisos. Am rezolvat cu motto-ul, poza și „starea” zilei „dintr-un foc”, am căutat câteva glume, cu care o să și încep și apoi, de lene, cred că o să scriu și cuvintele din dexonline.ro tot aici. Cele de azi, căci mai am multe care-și așteaptă rândul să fie explicate...

😊

La serviciu, un tip le povestește colegilor:

- Aseară, m-am scufundat cu mașina în Râul Argeș. Speriat, am început să mă rog: „Doamne, dacă exiști, te rog, timpul să-mi dai un semn!” Din ceruri, am auzit o voce tunătoare: „Ăla cu "pod dezafectat" nu ți-a ajuns!?” 

 😊

Un restaurant foarte elegant. Unul din clienţi şi-a legat şerveţelul de gât. Şeful de sală îl cheamă pe ospătar şi-i spune:

- Atrage-i atenția, foarte politicos, că aici nu se obişnuieşte aşa ceva.

Ospătarul se duce la client şi-l întreabă, zâmbind:

- Ce doriţi, ras sau tuns?

😊

Un tip se uita la televizor și era foarte agitat, gesticula și striga:
– Nu te duce acolo tâmpitule! Nuuu! E o capcană, nu mai scapi!
– La ce te uiţi, iubi, la vreun film de acţiune ?
– Nu, mă uitam la nunta noastră…

💭💁

Cuvântul aleatoriu: 

PRISOS, prisosuri, s.n. 1. Ceea ce depășește necesarul, ceea ce întrece o anumită limită; prisosire, prisosință, prisoseală, surplus, excedent; p. ext. belșug, abundență. ◊ Loc. adj. și adv. De prisos = (care este) în plus; p. ext. (care este) inutil, fără rost. ◊ Loc. adv. Cu prisos = în plus; din plin, din belșug. 2. (La pl.; înv. și reg.) Teren agricol care prisosea moșierului și pe care acesta îl arenda țăranilor. – Din ngr. perissós. Sursa: DEX '09 (2009).

💭💁

Cuvântul zilei:

BARONET, baroneți, s.m. Titlu nobiliar ereditar în Anglia al membrilor unui ordin de cavaleri; persoană care are acest titlu. – Din fr. baronnet. Cheia alegerii: În anul 1833 s-a născut Sir Edward Burne-Jones, prim baronet, pictor prerafaelit britanic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei gânduri care măcăne

                                                            MOTTO: „ Omul care așteaptă ca o rață friptă să-i zboare în gură, trebuie să așt...