vineri, 30 august 2024

Gogleze, umori și, mda, gânduri...

Citatul de azi: 

👇

Nu-ți face mai multe griji în același timp. Sunt unii care fac greșeala asta. Ei bine, tot ce-au avut și vor avea pe viitor sunt acele griji.” (Edward Everell Hale)

Cuvintele de azi (din dexonline.ro): 

👇 

GOGLEAZĂ, gogleze, s.f. (mai ales pl.) (Înv.) Vorbe frumoase (și goale) spuse cuiva; afirmații, declarații lipsite de însemnătate, de consistență. [Var.: goglezi s. f. pl.]. Et. nec. Sursa: DEX '09 (2009). 

&

UMOARE, umori, s.f. 1. Lichid intercelular constituind mediul în care trăiesc celulele organismelor. ◊ Umoare apoasă = lichid transparent care se află în camera anterioară a ochiului. Umoare vitroasă = masă gelatinoasă care se află în camera posterioară a ochiului. 2. (Livr.) Dispoziție sufletească; fire, temperament. [Var.: humoare s.f.]. Din fr. humeur, lat. humor, -oris. Cheia alegerii: În 1888 s-a născut Siri Derkert, sculptoriță și artistă suedeză. A fost, de asemenea, o susținătoare a păcii, a feminismului și a problemelor de mediu.

Bancurile de azi:

👇

– Ce faci? Ești bine? De două ore încerc să dau de tine.

– Păi, eram pe stradă, veneam la tine, s-a auzit o împușcătură și toată lumea a început să alerge. După trei ore și o medalie de aur, mi-am dat seama că era un maraton...

&

- Tati, când ți-ai dat seama că mama este aleasa? 

- Când a rămas gravidă și m-a prins bunicul tău în aeroport! 

&

Un tip, la restaurant:

– Am comandat file de pește cu o felie de lămâie, dar nu văd peștele.

Ospătarul se uită cu reproş la tip și zice:

– Sub lămâie v-aţi uitat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei gânduri care măcăne

                                                            MOTTO: „ Omul care așteaptă ca o rață friptă să-i zboare în gură, trebuie să așt...