sâmbătă, 29 iunie 2024

Nimic nou prin gândurile mele...

MOTTO: „Există loc pentru toți cei de pe planetă să fie creativi și conștienți, dacă sunt ei înșiși. Dacă încearcă să fie ca altcineva, atunci nu există.” (Tori Amos)


N-am mai stat să aleg un alt motto, deși ăsta m-a cam nedumerit oleacă și apoi mi-a dat mult de gândit. Căutatul cuvintelor în dexonline.ro mi s-a părut azi cam monoton și plictisitor, iar lipsa acută a Inspirației m-a umplut de amărăciune și de nervi (unii proaspeți, căci mai aveam oarece provizii și din zilele trecute). Deci, da, astăzi sunt plină de optimism și gânduri pozitive. Mda, singurele „chestii” despre care pot zice că m-au interesat și/sau m-au amuzat (dar cu moderație) au fost astea: cuvântul aleatoriu de azi (pe care mărturisesc sincer că nu-l știam), cheia alegerii cuvântului zilei (și, da, o spun iar, îi admir sincer pe cei de la Dexonline pentru inventivitatea și umorul lor) și, cât de cât, bancul de la sfârșit...
Cuvântul aleatoriu: VĂCĂLÍE, văcălii, s.f. 1. Marginea de lemn sau de tinichea a sitei, a ciurului și a baniței. 2. Numele mai multor specii de ciuperci necomestibile, cu consistență lemnoasă, care cresc pe trunchiul arborilor: a) văcălie-de-brad = ciupercă a cărei pălărie este acoperită cu o crustă de culoare galbenă-roșcată (Fomes pinicola); b) văcălie-de-fag = ciupercă de forma unei etajere, de culoare brună-negricioasă (Ganoderma applanatum); c) văcălie-de-mesteacăn = ciupercă în formă de copită, cenușie-roșcată, acoperită cu o pieliță subțire și netedă (Placodes betulinus); d) văcălie-de-salcie = ciupercă cu pălăria bombată, albă, apoi brună, cu miros plăcut de anason (Trametes suaveolens). Veacă (reg. „văcălie” < sl.) + suf. -ălie. Sursa: DEX '09.
Cuvântul zilei: BASTÁRD, BASTARDĂ, bastarzi, bastarde, s.m. și f., adj. 1. Copil nelegitim; bitang. 2. S. m. și f. Plantă sau animal rezultat din încrucișarea a două specii deosebite; corcitură. 3. Adj. Bastard. Scriere bastardă. – Din it. bastardo. Sursa: DEX '98 (1998). Cheia alegerii: Ștefan cel Mare, Domnitor al Moldovei, a murit în anul 1504.
Banc
Soțul și soția merg la un psiholog să facă terapie deoarece, după douăzeci de ani de mariaj, bărbatul este foarte deprimat. Când este întrebat care este problema, soțul scoate o listă lungă și detaliată cu tot ce a avut de îndurat în toți acei ani:
– Lipsa comunicării
– Nu se simte apreciat
– Nu se simte iubit
– Nu se simte respectat etc.
În cele din urmă, terapeuta (foarte drăguță) se ridică, se apropie de bărbat, îi cere să se ridice și începe să-l îmbrățișeze și să-l sărute cu pasiune, în timp ce soția îi privea șocată. Când terapeuta termină cu sărutatul, își aranjează părul, se așază lângă bărbatul care rămăsese fără cuvinte, și îi spune doamnei:
– De „terapia” asta are nevoie soțul dumneavoastră, de cel puțin trei-patru ori pe săptămână. Credeți că se poate?
Femeia meditează un moment și răspunde:
– Doamna doctor, îl pot aduce luni, marți și joi, dar miercuri și vineri, nu pot, pentru că fac zacuscă...

P. S. Uite cam ce scriam eu anul trecut pe vremea asta. Azi ar fi ediția revăzută și adăugită, dar concluzia este: nimic nou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar azi, câteva OZN-uri printre gândurile mele

„ Dacă extratereştrii ne vor vizita vreodată, cred că rezultatul va fi la fel ca şi atunci când a debarcat Cristofor Columb pentru prima dat...