duminică, 30 iunie 2024

Câteva gânduri care parlamentează

MOTTO: „Sufletul știe întotdeauna ce să facă pentru a se vindeca pe sine însuși. Marea provocare este să amuțești mintea.” (Chanakya, „Chanakyaniti”)


     Trec lejer peste introducerea (foarte prozaică și rizibilă) pe care aveam de gând s-o fac  acestei scrieri(iată, s-a dus o jumătate din anul acesta, e duminică și am timp de scris, nu mai e așa de cald pentru că aseară a încercat să plouă oleacă, sunt bucuroasă că mi-au venit câtva idei mai de Doamne-ajută, bla-bla-bla), pentru că am să-mi spun mie însămi, până nu uit, niște chestii mai interesante. Nu știu dacă domniile voastre le vor considera la fel, dar eu tot voi continua. Dis-de-dimineață m-am trezit cu câteva acorduri din cântecul „Bette Davis Eyes” în minte, iar gândurile mi-au zburat imediat înspre anii studenției, când un amic mi-a zis că semăn un pic cu Bette Davis și am fost fericită zile-n șir. Mă rog, era ceva mai mult decât „amic”, dar să trecem peste asta. Astăzi, ascultând melodia (o găsiți pe YouTube), m-am simțit iar tânără pentru vreo câteva minute. Am ascultat și alte melodii care-mi plac, am dansat twist (deși mă dor toate oasele de la cărat și așezat lemnele pentru iarnă), ce mai, m-am simțit bine. Sufletul meu s-a bucurat și a întinerit și el. Mintea (ca să fac referire la cuvintele din motto) nu s-a lăsat prea mult amuțită și m-a readus, brusc dar cu delicatețe, cu picioarele pe pământ. Voi scrie mai jos ceea ce am găsit despre cântecul ce-mi zumzăie și acum prin cap, dar mai întâi, iată care este cuvântul zilei din dexonline.ro:

👇

(A) PARLAMENTA, parlamentez, vb. I. Intranz. A duce tratative cu partea adversă pentru a ajunge la o înțelegere, a trata, a negocia; a discuta cu cineva despre o anumită chestiune (litigioasă). Din fr. parlementer.    

Cheia alegerii: Ziua internațională a parlamentarismului (ONU).

NOTA MEA: Nu vreau să mă laud, dar gândurile mele parlamentează între ele în mod civilizat (mă rog, când nu suntem prea nervoase), aduc argumente de bun simț și caută să se documenteze înainte de a se contrazice asupra unor probleme. Nu, ele nu procedează, precum cu toții știm, ca „bravii” parlamentari români. Atunci când nu dorm, bineînțeles.

👇

Bette Davis (1908-1989) a fost o mare actriță americană, care a câștigat două premii Oscar. Mai mult despre ea, aici:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bette_Davis/ 

Despre Bette Davis nu spun decât că-mi place la nebunie, iar cântecul dedicat ei mi-am reamintit că este interpretat de către Kim Carnes, cu vocea ei delicios de răgușită. Iată ce am găsit pe Internet (cu greu) despre „tema zilei”:

Kim Carnes este o cântăreață și compozitoare americană născută și crescută în Los Angeles. Ea și-a început cariera de compozitoare în anii 1960, scriind pentru alți artiști în timp ce cânta în cluburi locale și lucrând ca cântăreață de fundal cu faimoasele „Water Sisters”. Născută în 20 iulie 1945 (vârsta 78 de ani), Hollywood, Los Angeles, California, Statele Unite. Copii: Collin Ellingson.” (Wikipedia)

👇

Pe YouTube, cineva a comentat la o versiune a cântecului „Bette Davis Eys”:

Actrița Bette Davis avea 73 de ani când versiunea cântecului lui Carnes a devenit un hit. Ea le-a scris scrisori lui Carnes, Weiss și DeShannon pentru a le mulțumi pentru că a făcut-o „parte a timpurilor moderne” și a spus că nepotul ei o apreciază acum. După ce au câștigat „Grammy”, Davis le-a trimis trandafiri. Sursa: Wikipedia”

👇

Și, din altă sursă:

Numele lui Bette Davis a devenit cunoscut unei noi generaţii odată cu hitul lui Kim Carnes, „Bette Davis Eyes”. Piesa a fost pe locul I în mai multe ţări, printre care Brazilia, Norvegia şi Statele Unite, în aceasta din urmă devenind cel mai bine vândut cântec al anului 1981, petrecând zece săptămâni pe primul loc.” https://www.rador.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar azi, câteva OZN-uri printre gândurile mele

„ Dacă extratereştrii ne vor vizita vreodată, cred că rezultatul va fi la fel ca şi atunci când a debarcat Cristofor Columb pentru prima dat...