marți, 5 martie 2024

Câteva gânduri despre potrivirile incidentale

     MOTTO: „Din păcate, oamenii cred prea puțin în coincidențe. Ei sunt dispuși mai degrabă să construiască teorii esoterice extrem de complicate, pentru a evita admiterea unor coincidente. Eu, pe de altă parte, consider întotdeauna coincidențele drept consecințe inevitabile ale legilor probabilității, conform cărora lipsa unor coincidențe neobișnuite este mult mai neobișnuită decât orice fel de coincidență.” (Isaac Asimov)


     Astăzi, până la această oră, mi s-au perindat prin minte muuuulte gânduri, însă acele „câteva” despre care vreau să fac vorbire se referă la coincidențe. A se vedea, în acest sens, titlul și motto-ul... Dicționarele spun, apropo de coincidență, că este o potrivire incidentală și neașteptată a două lucruri, evenimente, fapte etc. Sinonime: (pop) brodire (brodeală), nimereală. Nu vă mai plictisesc cu alte nimereli ce mi-au apărut în cale zilele astea, mă opresc doar la una. M-a amuzat, cu ceva timp în urmă, o postare de pe FB, care zicea așa: „LEGEA LUI OHM: Ohm trăi și ohm vedea”. Știam, cum știți și domniile voastre, înțelesul expresiei „Vom trăi și vom vedea”, dar am mai căutat o dată, împreună cu Google, o explicație mai elaborată. Nu am găsit decât câteva titluri de cântece și întrebarea „hamletiană” de mai sus, reluată și în forma „Om trăi și om vedea sau O-m trăi și o-m vedea?” Am rămas fără grai. Și, urmarea logică, fără niciun chef de a mai comenta ceva. Deci, îmi voi reaminti (căci sunt sigură că am mai scris despre asta) ce-i cu adevărata Lege a lui Ohm, fiind sigură că, peste o vreme, iar o voi uitaȘi-mi voi „spune” niște bancuri...

✌ „Legea lui Ohm sau legea conducției electrice, stabilește legătura între intensitatea curentului electric (I) dintr-un circuit electric, tensiunea electrică aplicată (U) și rezistența electrică din circuit (R). Legea lui Ohm se poate aplica și unei porțiuni de circuit. (...)✌ Georg Simon Ohm a fost un fizician și educator german. Încă de la începutul carierei sale didactice, ca profesor de liceu, Ohm a studiat pila voltaică inventată de contele italian Alessandro Volta. (Wikipedia)

😃 Bancuri 

Pedro primește o nouă secretară. El se confruntă cu o rafală de întrebări din partea soției sale, care este întotdeauna un pic cam prea bănuitoare.

Sara (soția lui Pedro): Iubi, noua ta secretară are picioare frumoase?

Pedro (temător): Nu prea am observat.

Sara: Ce culoare au ochii ei?
Pedro (liniștit): N-am avut timp să verific.
Sara: Care sunt culorile pe care le folosește pentru unghii?
Pedro (asasat): Nu am idee.
Sara: Poartă ruj mat sau lucios?
Pedro (nervos): Abia am vorbit cu ea, așa că nu știu.
Sara: Cum se îmbracă?
Pedro (neatent): FOARTE repede… 

Mesaje pe WhatApp:

Ea: „Nu pot să cred că încă suferi după mine...”

El: „Tu ești sănătoasă la cap? Abia dacă îmi amintesc cine ești! Cum ai ajuns la concluzia asta?” 

Ea: „Păi, azi ai trecut pe lângă mine cu mașina și am văzut că, la numărul de înmatriculare, ai pus inițialele mele: CT - Codruța Tănase.”

El: „CT e Constanța, nebuno...”

În perspectiva alegerilor care urmează. Stătea o cioară, pe o ramură, cu o bucată de cașcaval în cioc. Vine vulpea și o întreabă:

– Te duci la vot?

– NU! răspunde cioara și cașcavalul îi cade din cioc.

Pe urmă, stă cioara și se gândește: „Și ce, dacă aș fi spus DA, s-ar fi schimbat ceva?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...