duminică, 17 iulie 2022

Gândurile mele au un brand?

MOTTO: Prietenia se naște în clipa în care o persoană îi spune alteia: „Ce, și tu? Credeam că eu sunt singurul.” (C. S. Lewis)


      Vă previn din start, motto-ul n-are nici în clin nici în mânecă (așa cum ar trebui) cu ce o să înșir eu aici. Aveam de gând astăzi să scriu despre clafoutis cu coacăze negre. Vă voi lăsa să vă întrebați o zi (sau două), cum și eu am făcut-o, cam ce-i ăla „clafoutis” (dar, mă rog, poate că domniile voastre știu). Ceea ce urmează mai jos mi-a fost inspirat de un banc. Și de o notiță din agendă. Mda...

Şobolanul se întâlneşte cu un hamster şi îi spune indignat:

– Şmechere, cum se face că, deşi amândoi suntem rozătoare, pe mine oamenii mă aleargă, mă prind în curse, mă otrăvesc, iar pe tine te mângâie toţi copiii, te răsfaţă şi te îndoapă cu delicatese?

Hamsterul se uită la el cu superioritate şi îi spune:

– N-ai înţeles nimic. Totul se reduce la branding.

   Branding, hm? Cam despre asta-i vorba:

Strategiile folosite pentru a crea și promova o marcă comercială (reunite sub numele de „branding” în limba engleză) reprezintă un set de metode de marketing și de comunicare ce ajută la diferențierea unei companii sau a unor produse față de competitori, având drept scop crearea unei impresii durabile în mintea consumatorului.” (Sursa: WikiMatrix)

BRAND, branduri, s.n. Marcă de produs a unei firme renumite. [Pr.: brend] – Cuv. engl. Sursa: DEX '09 (2009).

     Nu știu dacă gândurile mele au sau nu un brand, cred că nici nu ținem neapărat la asta, nici eu, și nici ele. Acum sunt tare plictisite de subiectul ăsta și vor să scriem despre o plantă pe care o am și eu în grădină, o varietate de Lampion chinezesc (și care nu numai că e frumoasă, dar unele soiuri au multe virtuți terapeutice). Aflați mai multe de la Mister Google. La noi, ea este numită (am aflat asta de curând):

PĂPĂLẮU, păpălăi, s.m. Plantă erbacee cu frunze ovale, cu flori albe-gălbui și cu fructe roșii-portocalii, de mărimea unei cireșe (Physalis alkekengi). – Et. nec. Sursa: DEX '09 (2009). 

 

     Cuvântul seamănă (prea mult pentru binele lui) cu PĂMPĂLĂU, pămpălăi s.m. (peior.) 1. persoană greoaie și neîndemânatică 2. om molâu/ lipsit de personalitate. Sursa: Argou (2007). 

    Deci mai bine să-i zicem noi Lampion chinezesc, căci Physalis alkekengi mi se pare destul de greu de pronunțat și de ținut minte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...