duminică, 20 martie 2022

Gânduri pentru gargară

MOTTO: „Știi, atunci când țese o pătură, o femeie indiană lasă un defect în țesătura păturii pentru a permite sufletului să iasă.” (Martha Graham)


Acum vreo câteva luni (vreo șapte-opt), văzând cum cresc exponențial kilogramele mele, am luat niște măsuri (destul de blânde, aș zice), printre care și aceea, despre care am mai făcut deja vorbire, de a-mi afișa pe ușa frigiderului îndemnul/porunca „Pleacă de-aici, Lavinia!” Păi, la blogul meu nu pot să afișez asta, pentru că n-am să ascult niciodată „porunca” și, chiar de am sau nu Inspirație, tot am să trec pe-aici să scriu câteva cuvințele. Din care, ca să parafrazez citatul de mai sus, încerc să țes o pătură (cu oarece defecte). Și scriu chiar dacă, așa cum e cazul astăzi, cuvintele sunt doar un fel de gargariseală...

😜
GARGÁRĂ, gargare, s.f. 1. Clătire a gurii și a gâtului cu un lichid dezinfectant; gargariseală; (concr.) lichid dezinfectant folosit în acest scop. 2. Fig. (Peior.) Relatare nedeslușită sau fără șir, fără logică, lipsită de conținut. – Din ngr. gharghára. Sursa: DEX '09 (2009).

💫
Buuuun, deci astăzi este echinocțiul de primăvară: „Echinocțiul de primăvară în 2022 are loc duminică, 20 martie, la ora 17:33, ora României. Este momentul care marchează sosirea primăverii astronomice în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. Este, de asemenea, data la care se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu cele de întuneric.” (Sursa: digi24.ro).

😍 

Și tot astăzi, iată ce mai e: „Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită anual pe data de 20 martie, la nivel mondial, și a fost concepută și fondată de filantropul, activistul, omul de Stat și consilierul special al Organizației Națiunilor Unite, Jayme Illien, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.” (Sursa: Wikipedia)

😆

Niște glumițe:

 
Anunț în ziar: „Feriți-vă de escroci! Înainte de sărbători, i-am comandat online soției un parfum de la „Chanel” și niște cercei de aur, dar mi-au trimis două lansete și un scaun de pescuit

&

Bărbatul adevărat nu-i ăla care se luptă cu balaurul pentru tine. Ci ăla care rămâne  lângă tine când chiar tu ești balaurul.

&
Toți cred că visul oricărei femei este să-și găsească bărbatul ideal. Aiurea! Visul oricărei femei este să mănânce tot ce-și dorește și să nu se îngrașe!

&

- Tati, de ce te-ai căsătorit cu mama?
Soțul se întoarce către soție și-i spune:
- Vezi!? Până și copilul se miră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...