luni, 1 noiembrie 2021

Trei știri la care au poposit gândurile mele

Iată cele trei știri la care m-am oprit azi. Fără comentarii...

    „Liderii prezenți la summit-ul G20 din Italia s-au asigurat că se vor reîntoarce la Roma: au aruncat o monedă în Fontana di Trevi. Legenda spune că oricine face asta se va întoarce la un moment dat în Cetatea Eternă. Așa că sunt toate șansele ca Angela Merkel, Emmanuel Macron și Boris Johnson să viziteze din nou orașul. Nu se știe dacă va fi și cazul lui Joe Biden, care nu a fost prezent la moment. Singurul care nu a aruncat o monedă în apă a fost - deloc greu de ghicit - gazda, premierul Italiei, Mario Draghi, care i-a urmărit amuzat pe colegii săi.”
%%%

„Loteria de Vaccinare a ajuns duminică, 31 octombrie 2021, la prima extragere lunară, pentru care se acordă un premiu de 300.000 de lei, și la a cincea extragere săptămânală, ai cărei câștigători vor primi 80 de premii a câte 10.000 de lei și un premiu de 100.000 de lei.

ACTUALIZARE ORA 21:00. Numărul care câștigă marele premiu lunar de 300.000 de lei este: 0 3 8 4 8 9 9.
Numărul care câștigă marele premiu săptămânal al celei de-a cincea extrageri, în valoare de 100.000 de lei, este: 1 9 7 5 8 7 0.
Aceste premii se pot ridica de la sediul central al Loteriei Române, de marți până vineri, în intervalul orar 9:00 - 14:00, în decurs de 30 de zile.
Lista cu celelalte 80 de premii ale extragerii săptămânale va fi publicată luni, 1 noiembrie 2021. Premiile de 10.000 de lei se pot ridica de la agențiile locale ale Loteriei Române.”
%%%
„Prima jumătate a lunii noiembrie aduce temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Potrivit estimărilor publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie, luna noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile ajung chiar și la 22 de grade.
MUNTENIA: După două zile normale termic, între 3 și 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creșterea mediilor regionale ale temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade și a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 și 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. Temporar, va ploua în general slab în intervalele 2–3 noiembrie și 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.”

(Sursa: digi24.ro)

P.S. Și, normal, cele trei cuvinte de azi:

Cuvântul aleatoriu: BÁIDER, baidere, s.n. (Reg.) Fular de bumbac sau de lână colorată. – Din germ. Beider. Sursa: DEX '09 (2009).

Cuvântul lunii: Tot HAOS!
Cuvântul zilei: LIBELÁ, libelez, vb.I. Tranz. (Livr.) A redacta (corect) un act juridic sau administrativ. – Din fr. libeller. Sursa: DEX '98 (1998).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...