marți, 23 noiembrie 2021

Gânduri persuadate

În loc de MOTTO:
Exemple de articole din revistele pentru femei:
Pagina 12: „Cum să slăbiți rapid.”
Pagina 19: „Sunteți frumoase așa cum sunteți.”


    Încă de azi dimineață (foaaarte de dimineață), gândurile mele erau gata să o ia pe o pantă ușor „coborâtoare”, erau supărate pe mine și pe cei din jurul meu, în fine, gândeau destul de pesimist. Și asta înainte ca eu să mă uit pe geam și să văd că plouase un pic și era o vreme mohorâtă și rece, deci să „mă reped” să dau vina pe ea. Nu, nu era de vină vremea. Ei bine, găsind cuvântul aleatoriu (adică, verbul  A persuada vt [P: ~su-a~ / Pzi: ~dez / E: fr. persuader] (Livr.; c. i. oameni) 1. A convinge să creadă în adevărul unei afirmații. 2. A convinge să își schimbe felul de a gândi într-o anumită problemă. 3. A determina să vrea să facă un anumit lucru), l-am „aplicat” rapid asupra gândurilor mele și, cu chiu cu vai, le-am convins că ne simțim biiiiine și că Starea aia a lor  a fost cauzată de vreun vis. Așa că, după conjugarea verbului „a persuada”, am mers împreună la cumpărături, am mai făcut diverse treburi și acum am venit să scriem, tot împreună, câteva cuvinte. Adică, eu și gândurile mele. Acelea care nu moțăiau. Am găsit un site cu un nume optimist („Știri pozitive”) și aici un articol, „10 efecte ale pandemiei în interiorul omului, din care citez:

„Astfel, psihologul Alexandru Pleșea ne prezintă 10 efecte ale pandemiei asupra psihicului nostru, nu doar pe termen scurt sau mediu, ci și pe termen lung:

1. Diagnosticul este mai dur decât realitatea faptică a unei boli – de ce? Pentru simplul fapt al acceptării sale de om, de la cineva superior și autoritar: doctor.

2. Pandemia, cu cât mai mult este promovată prin repetiție, cu atât mai mult prinde putere și este acceptată în mintea celui care a repetat informația.

3. Labilitatea emoțională este determinată de distanțarea socială – de ce? Prin frica instalată că altul ar putea avea sau genera vreo problemă.

4. Frica destabilizează și descurajează cea mai rafinată și puternică energie din om, capabilă de creație fizică: sexualitatea.

5. Distanțarea celor vaccinați de cei nevaccinați, ca măsură de inventare a unui nou și neproductiv tip de judecată și neiubire între semeni.

6. Cu cât sunt mai crude dramele pandemice promovate și care vând rating, cu atât mai puține soluții crezute de cei care au verificat.

7. Timpul petrecut pe Social Media – instrument de pierdere a autorității și integrității interioare, pentru că ajunge comparația să energizeze trăsăturile interne.

8. Ne scriem mai des, ne vedem mai rar: lipsă de percepții, lipsă de hrană pentru simțuri, drumul anevoios și sigur spre solitudine și tristețe.

9. Joburile online din Occident – care produc spațiu pentru lumea a treia (Africa și Orientul estic) să intre în funcțiune la munca brută occidentală, fapt care afectează sănătatea fizică a celor care stau doar la laptop din lumea occidentală.

10. Evitarea oricărui mijloc de comunicare informațional face spațiul intern plin de bucurie, fericire, recunoștință, ușurință, plănuire, organizare, logică și creativitate – iar toate acestea creează tunelul de siguranță prin care omul poate trece dintr-un punct în altul, ieșirea din pandemie, cu un sistem imunitar puternic, curaj dobândit și stabilirea unui scop care să-l țină pe om activ și alert.

(...)

Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul Minții”, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut și trainer în programare neuro-lingvistică.” (Sursa: https://stiripozitive.com/) 

 

Mda, trec direct la GLUME:

 

Întrebare: „Unde te vezi peste cinci ani?”

Răspuns: „Păi, dacă nu inventează ăștia altceva, tot în oglindă!”

😊

În fiecare dimineață, eu exclam:

- Uau, ce vis frumos!

Mintea mea, trei secunde mai târziu:

- Care vis?

😆

O blondă la IKEA:

- Oare intră acest dulăpior în mașina mea?

Vânzătorul:
- Ce mașină aveți?

- Verde.

- Atunci, nu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...