vineri, 26 noiembrie 2021

Gânduri de vineri după-amiază

MOTTO: „Bătrân ești când nu te mai interesează nimic, când nu mai ești curios, când ți se pare c-ai văzut totul și că nimic nu te mai poate bucura. Asta-nseamnă să fii bătrân. Să nu te mai poți bucura.” (Ileana Vulpescu, „Arta Compromisului”)

 

Fiind „în pauză” de la diversele și anostele treburi de zi cu zi, am căutat un puzzle online, căci da, încă nu mi-a trecut „pasiunea” pentru acest joc. Dau de unul cu titlul Galah în toată splendoarea lui. Am văzut eu că era un papagal, dar mă știți, domniile voastre, trebuia să aflu mai multe. M-am informat rapid și am citit următoarele:

NUME: Eolophus roseicapillus.
TAXONOMIE: Familia Cacatuidae, genul Eolophus GALAH.

   (Mda, nu știam nici ce-i cu taxonomia asta, deci...)
TAXONOMÍE s. f. 1. Știința legilor de clasificare. 2. Studiul unei grupe de animale sau de plante din punctul de vedere al clasificării și descrierii speciilor. [Var.: taxinomíe s. f.] – Din fr. taxonomie, taxinomie. 

Mai aflu despre acești papagali că trăiesc în Australia și că sunt: Inteligenți, comici, pot învăța să vorbească bine, afectuoși, gălăgioși, au nevoie de foarte multă atenție și afecțiune, adoră să-și folosească ciocul. (Sursa: 4animale.ro) 

🙉

Pe Facebook am văzut ieri un animăluț simpatic, despre care nu auzisem până acum, deci iar m-am informat:

Quokka, cunoscut și sub numele de wallaby cu coadă scurtă, este un macropod mic de dimensiunea unei pisici domestice. Este singurul membru al genului Setonix. Ca și alți marsupiali din familia macropodelor, quokka este erbivor și în principal nocturn.” Sursa: Wikipedia.

&
Quokka este un marsupial care trăiește în Australia şi pe care oamenii l-au numit „cel mai fericit animal din lume”, pentru că pare că „zâmbeşte” tot timpul, are o expresie facială extrem de blândă şi amuzantă, chiar şi atunci când doarme.


De câţiva ani a devenit cunoscut în întreaga lume graţie fotografiilor pe care turiştii care au ajuns în zonele unde trăieşte Quokka le-au postat pe Internet. „National Geographic” i-a consacrat un întreg film documentar. Pentru că trăiește în regiuni în care nu există prădători naturali, care să-i ameninţe viaţa, micuţul animal nu se teme de pericole şi este foarte prietenos cu oamenii.” (Sursa: destepti.ro)

😉
Zece adevăruri pe care le aflăm din reclamele de la TV:


1. Fiecare fată frumoasă, îmbrăcată într-o rochie care pare nouă dar nu e nouă, poartă în geanta ei o sticlă de 2 litri de „Vanish”!

2. Oamenii bogați, care trăiesc în case frumoase, mănâncă mereu la micul dejun un iaurt!

3. E timpul ca BNR-ul să scoată o nouă bancnotă – cea de 99,99 lei!

4. O gospodină bună tot timpul are în baie gresia şi faianța murdară!

5. Castorii care fumează iarbă alpină, călăresc urşi bruni!

6. Mâncarea din frigider ne vorbește!

7. Problemele noastre principale sunt mătreața şi menstruația!

8. Dacă doi copii își vor murdări intenţionat hainele, ei nu vor lua bătaie de la tatăl lor, pentru că îi va salva mătuşa lor care va veni cu detergentul-minune!

9. Creierul nostru uneori stă de vorbă cu stomacul!
10. Oamenii vorbesc cu margarina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...