duminică, 21 noiembrie 2021

Gânduri și milenii

26 Best clepsidră ideas | clepsidră, desene artistice, picturi

MOTTO: „Toate sunt bune la timpul lor.” (Sofocle)


Văzând eu că astăzi urmează să scriu postarea cu numărul 1.000, m-am „blocat” de tot, toate ideile mi s-au împrăștiat ca un cârd de potârnichi speriate, așa că o să scriu doar câteva vorbe (luate din Wikipedia) despre cele trei milenii ale erei noastre, adică după nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Mda, și apoi trei glume. Gata.
Primul mileniu este perioada care a început la 1 ianuarie, anul 1 al erei noastre și s-a încheiat la 31 decembrie 1000 era noastră, în Calendarul iulian. Populația lumii, care s-a triplat în mileniul precedent, a crescut mai lent sau s-a diminuat în timpul primului mileniu. (...)
Conform calendarului gregorian, al doilea mileniu al omenirii, mileniul al II-lea, a început în anul 1001 și s-a sfârșit la sfârșitul anului 2000. Deși trecerea în mileniul următor a avut loc la 1 ianuarie 2001, în cele mai multe părți ale globului ea a fost sărbătorită în mod eronat cu un an prea devreme, la 1 ianuarie 2000. (...)
Mileniul al III-lea este perioada de timp care, conform calendarului gregorian, a început la 1 ianuarie 2001 și se va termina la 31 decembrie 3000. (Sursa: Wikipedia)

**********************


La o restanță, toți studenții așteptau în amfiteatru și, la un moment dat, intră profesorul care le spune:

– Întrebare de nota 10: cum mă cheamă?
Liniște totală în amfiteatru.

– Întrebare de nota 5: la ce materie dați azi restanță?
Liniște. De undeva din spate se aude o voce:

– Scârba vrea să ne pice!
$

Nu demult nepoată-mea de cinci ani m-a întrebat: „De ce pe stradă sunt doar porumbei mari, dar niciodată nu sunt pui de porumbei?” Au trecut vreo patru zile, cred că ea a uitat complet de această întrebare, dar eu și acum mă gândesc: „Unde își ascund oare puii aceste păsări?

$

Vine Ion la Văsălie și-l întreabă:

– No, Văsălie, cum poate vaca ta să dea câte 18-20 de litri de lapte pe zi?

Vasile îi răspunde:

– E simplu. Totul depinde de amabilitate. Mă apropii de ea și o întreb: „Ei, văcuțo, ce avem astăzi, lapte sau carne?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...