miercuri, 24 noiembrie 2021

NIȘTE GÂNDURI HELIACE

 Temperaturile vor crește

Aseară, în timp ce-mi căutam de zor un serial nou de vizionat, am dat întâmplător de o pildă care a mai „circulat” pe rețelele de socializare, dar o să o reiau, căci e în „rezonanță” cu ceea ce scrisesem, cu câteva ore mai devreme, pe blog. Am vrut să pun postării titlul PILDE ȘI GÂNDURI, dar cred că l-am mai folosit de vreo câteva ori, așa că azi, când abia răsărise soarele, iată, am găsit un alt cuvânt interesant și l-am folosit. Povestea cu tâlc este aceasta:

Tatăl și fiul discutau despre cum anume suntem făcuți noi, oamenii. Tatăl îi spune fiului că în fiecare om sunt doi lupi, unul bun și altul rău. Și că, în fiecare zi, între cei doi lupi se dă o luptă pe viață și pe moarte, în diferite situații. 

- Și, care din lupi câștigă? întreabă fiul.

- Cel pe care-l hrănești, răspunde tatăl.”

 👍

CUVÂNTUL ALEATORIU: HELIÁC, -Ă, heliaci, -ce, adj. (Livr.; despre aștri) Care răsare sau apune odată cu soarele. [Pr.: -li-ac] – Din fr. héliaque. Sursa: DEX '09 (2009).

CUVÂNTUL LUNII: Tot CINIC...

CUVÂNTUL ZILEI: PUBÉLĂ, pubele, s. f. Recipient portabil pentru gunoiul menajer. – Din fr. poubelle. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: În 1883, la Paris, Eugène Poubelle, prefectul Senei, semnează un decret pentru eliminarea deșeurilor menajere. De la numele lui vine cuvântul ales astăzi.

😃

GLUMELE ZILEI:

 
Dialog pe whatsapp:

💕 Bună, frumoaso, am văzut că m-ai invitat într-un grup de Facebook, sincer, am aruncat un ochi și am văzut că sunt majoritatea numai femei, dar tu ești cea mai frumoasă, eu sunt singur, nu am obligații și chiar mi-ar plăcea să ne cunoaștem.
👪 Bună ziua, domnule, grupul de Facebook l-am făcut ca să vedeți cum evoluează copiii și ca să socializeze părinții între ei, eu sunt educatoarea fetiței dumneavoastră și vă rog să o salutați pe doamna Anca din partea mea!

&&&

Discuție într-o familie:
- Auzi, dragă, ar trebui să renunți la cele patru beri pe care le bei zilnic, tu n-ai auzit de criză?
- Dar nu mai bine reducem bugetul pentru fardurile și parfumurile tale?
- Aaaa, nu, nici gând, toate sunt, de fapt, pentru tine, ca să mă vezi mai frumoasă...

- Și alea patru beri pentru ce crezi că sunt?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...