duminică, 11 august 2019

Gânduri sincere despre tartuferii





Imagini pentru cuvinte 

E duminică și e cald. Tare cald. Cred că abia acum a început luna lui Cuptor. M-aș bucura din toată inima să vină o toamnă lungă, frumoasă, caldă și, mai ales, liniștită. Am nevoie de liniște. De muuultă liniște. Mai ales, am nevoie de ceea ce mi-a mai rămas din simțul umorului, și asta pentru a trece peste nenumăratele surse de enervare, și de uluire, și de indignare, care mă împresoară în ultima vreme. Cuvintele scrise aici, pe blog, mă ajută să mai uit, și îmi dau senzația că, dacă spun și altora despre gândurile mele revoltate, acestea își vor mai pierde din puterea ce o au asupra mea. Deci, azi am să vă spun care-s cuvintele alese de dexonline.ro și apoi, ca cireașa de pe tort, voi scrie un banc, spre înveselirea mea și a domniilor voastre, cei care binevoiți să citiți...


Cuvântul zilei: TARTUFERÍE s. v. duplicitate, falsitate, fățărnicie, ipocrizie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleșug. Sursa: Sinonime (2002)

Cuvântul lunii: CARACÁL s. m. linx cu urechile negre, în Africa și în stepele din sud-vestul Asiei; râs de pustiu. (< fr., sp. caracal). Sursa: MDN '00 (2000) Cheia alegerii: Evenimentele din Caracal ar putea să schimbe fața României.

Cuvântul aleatoriu: ENCICLOPÉDIC, -Ă, enciclopedici, -ce, adj. Care are caracter de enciclopedie; p. ext. vast, cuprinzător. – Din fr. encyclopédique. (DEX 2009)


Un tip se uita liniștit la televizor şi, deodată, se trezește cu o tigaie în cap de la nevastă-sa:
- Asta pentru ce este, dragă?
- Ce e cu numele ăsta, Laura Johnson?
- Ah, ăla este un nume de iapă. Am pariat ieri la cursele de cai pe ea. E un cal, dragă...
După câteva minute, se trezește tipul cu o tigaie şi mai zdravănă în cap.
- Hei, asta pentru ce mai e, dragă?
- Păi, tocmai te-a sunat, din nou, calul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...