luni, 3 iulie 2023

Gânduri despre baliverne

  

MOTTO: „Unul dintre simptomele unei apropiate căderi nervoase este convingerea că munca pe care o desfășori este teribil de importantă.” (Bertrand Russell)

 

      După vreo două ore și jumătate de robotit pe-afară, am venit în casă cu gândul de a-mi odihni oasele. Dar, în același timp, încercând să-mi pun la treabă mintea, am dat fuguța la blog. Încerc (fără să sper că voi avea sorți de izbândă) o înșiruire a traseului gândurilor mele de azi. Muncind prin grădină, mi-a trecut prin cap ideea (pe care am alungat-o imediat) că eu înșir aici niște baliverne. Am făcut o pauză pentru a „rumega” ideea, dar toate gândurile mele au protestat viguros, susținând că ele mă ajută să scriu și chestii mai acătării, deci am mers mai departe, căutând o imagine pentru „vorbe de clacă”. Asta așa, ca să le fac în necaz. Singura pe care am găsit-o acceptabilă este chiar o clacă, restul pozelor m-a lăsat uluită complet, căci arătau țuică „Vorbe de clacă”, cărți cu titlul acesta, brățări „Vorbe de clacă”, distilatoare de apă sau bere, plus altele pe care nu am mai avut răbdare să le trec în revistă. Apoi am căutat un motto, iar ăsta m-a făcut să râd vreo cinci minute, căci tare m-am bucurat că nu-s deloc în pericol de „cădere nervoasă”. Cuvintele de astăzi sunt destul de interesante (mă rog, mai puțin cuvântul lunii, care a rămas IMPLOZIE). Mă opresc aici, pentru că am uitat următorul „punct” al traseului gândurilor mele. Pe mâine...

💬
BALIVÉRNĂ, baliverne, s.f. Vorbă lipsită de importanță sau născocită; palavră, vorbă de clacă. Din fr. baliverne. sursa: DEX '09 (2009). 

Cuvântul aleatoriu:  

KÁRMA (KARMAN) (engl., fr.; din cuvântul sanscrit „acțiune”) substantiv (În hinduism și alte religii orientale - jainism, budism). Forță impersonală, care cântărește toate faptele, bune și rele, pe care orice ființă le întreprinde în decursul vieții și, totodată, forța implacabilă care determină, în cadrul ciclului de transmitere a sufletelor, calitatea vieții următoare. Sursa: DE (1993-2009). Sinonime (parțiale, aș zice eu): fatalitate, destin.

Cuvântul zilei

CONTÍGUU, CONTIGUĂ, contigui, contigue, adj. (Livresc) Care se leagă, se înrudește, se unește cu ceva, care are elemente apropiate, comune cu altceva. [Pr.: -gu-u] – Din fr. contigu, lat. contiguus. Sursa: DEX '98 (1998). Cheia alegerii: Ziua Internațională a Cooperativelor (ONU).

Bancuri

Doi elevi de liceu își trimit mesaje:

 „Azi se anunță rezultatele la BAC, mergi să le vezi?”

„Nu pot, sunt cu tata, vezi ce-am făcut și eu, dacă am picat un examen scrie „Bună dimineața”, dacă-am picat două „Bună dimineața ție și tatălui tău”.

Mesaj, după douăzeci de minute: 

„Bună dimineața ție, tatălui tău, la toată familia ta, precum și vecinilor tăi, bună dimineața tuturor!”

Într-o frizerie „de fițe” din Mega Mall, intră un bărbat care ținea de mână un băiețel. După ce i se face tratamentul complet (ras, spălat, tuns și manichiură) bărbatul îl urcă pe băiețel pe scaun și-i spune frizerului:

- Tunde-l te rog franțuzește. Până e gata, eu mă duc repede să-mi iau o cravată.

Când termină de tuns, frizerul se gândește să glumească un pic cu copilul:

- Cred că taică-tău te-a uitat aici.

La care băiețelul răspunde:

- Ăla nu-i taică-meu, nene. Eu mă jucam pe-aici, prin față, și el m-a luat de mână și a zis: „Puștiule, hai cu mine să ne tundem gratis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...